Antena Căutare

Credincioșii pot trimite pomelnice online. Câți bani trebuie să scoată din buzunar pentru un astfel de serviciu

Pentru cei care nu vor să se mai deplaseze la biserică în perioada sărbătorilor și nu numai, Mitropolia din Iași pune la dispoziție slujbe online. Află din rândurile de mai jos câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru o astfel de pomenire. Se pare că prețurile diferă în funcție de serviciu.

Credincioșii pot trimite acum pomelnice online. Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru un astfel de serviciu Galerie
Credincioșii pot trimite pomelnice online. Câți bani trebuie să scoată din buzunar pentru un astfel de serviciu | Captură Observator/Hepta

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a introdus un nou serviciu online. Este vorba despre trimiterea de pomelnice în doar câteva secunde, cu ajutorul internetului, potrivit Spynews și Adevărul.

Tot ce trebuie să faci este să completezi un formular online, în care să treci și datele bancare, urmând ca de restul să se ocupe biserica, potrivit Observator.

Citește și: Alimentul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Florii. Se spune că cine îl consumă va avea noroc și prosperitate tot anul

Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru un pomelnic online

În anul 2023, credincioșii din Moldova și nu numai nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze până la biserică, pentru că, acum, au ocazia de a transmite, cu ajutorul unui singur click, un pomelnic online către Catedrala Mitropolitană din Iași.

Rugăciunea poate fi scrisă atât pentru cei vii, cât și pentru cei adormiți, fiind citită de către un preot la următoarea liturghie, potrivit surselor citate mai sus.

Oficialii Mitropoliei susțin că sistemul este bine pus la punct și simplu de utilizat, motiv pentru care poate fi folosit de către toată lumea. Cei care doresc să transmită o pomenire online trebuie să plătească o sumă care poate varia de la 10 lei și până la 1.000 de lei, în funcție de bugetul fiecăruia, bani care se vor duce în contul Bisericii.

Ulterior, potrivit explicațiilor oferite, pomelnicul va ajunge în baza de date a site-ului, urmând ca de acolo să fie printat și înmânat preoților, potrivit Observator. Tot oficialii Mitropoliei din Iași au mai spus că s-ar fi ajuns aici chiar la cererea enoriașilor:

„Ne-am gândit să găsim o modalitate mai ușoară, să înlesnim această comunicare și să beneficiem și de avantajele tehnologiei.”, au fost explicațiile oferite de oficialii Mitropoliei, potrivit Observator.

Există deja „biserici digitale” și în alte părți ale lumii

Părerile românilor au fost împărțite, existând și persoane nemulțumite de digitalizarea bisericii, respectiv a tainei pomenirii. Credincioșii reticenți consideră că venirea la biserică are o putere mult mai mare decât simpla completare a unui formular online:

„Vii aici ca să te întâlnești cu sfinții, cu moaștele.”, a fost cel puțin unul dintre comentariile credincioșilor reticenți, potrivit sursei citate mai sus.

Cu toate acestea, în alte țări ale lumii, bisericile au intrat deja în era digitală. De exemplu, în Portugalia, credincioșii catolici au la dispoziție un sistem care funcționează deja de câțiva ani și care le permite oamenilor să aprindă o lumânare la altarul oricărui sfânt doresc, în timp ce în Italia, oamenii au posibilitatea să se spovedească online, potrivit Observator.

Citește și: Când se deschide târgul de Paște din București. Evenimentul are intrare liberă

Lăcașul care trebuie vizitat în Postul Paștelui

Reportajele au arătat, de-a lungul timpului, mărturii ale oamenilor care spun că s-au videcat de boli după ce s-au rugat într-o biserică din România, de la Letca Noua, județul Giurgiu. Aici, se pare că există o icoană a Maicii Domnului, care ar fi plâns cu lacrimi de mir, luni la rând, potrivit știrilor din presa anilor 2014-2018, minune care nu a încetat până azi.

Totul ar fi început de prin anul 2002, iar, de atunci, creştini din toate colţurile țării vin să se închine la icoana despre care se spune că face minuni.

Citește aici continuarea articolului:

Un bebeluș s-a născut, spre surprinderea medicilor, cu spatele acoperit de o pată neagră și păr. Ce sunt semnele de pe p... O femeie a cumpărat banane și când a deschis punga a avut o surpriză uriașă. Ce se afla printre fructe: „La asta nu mă a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x