Antena Căutare

De ce nu există oglinzi în mănăstirile, chiliile și casele de pe Muntele Athos. Un călugăr a dezvăluit motivul surprinzător

Pe Muntele Athos nu există oglinzi și există un motiv clar pentru care aceste obiecte lipsesc din locul sfânt. Iată explicațiile.

colaj de imagini cu calugari si biserici de pe muntele athos Galerie
Pe Muntele Athos nu există oglinzi și există un motiv clar pentru care aceste obiecte lipsesc din locul sfânt. Iată explicațiile. | Shutterstock.com

Muntele Athos se numără printre cele mai venerate locuri ale ortodocșilor din toată lumea. Mii de călugări și-au găsit pacea și liniștea în statul care poate fi vizitat doar de către bărbați și care ascunde o mulțime de curiozități. De exemplu, pe Muntele Athos nu există oglinzi.

Călugărul Theologos a confirmat în podcastul lui Mihai Morar că nu există oglinzi pe Muntele Athos. El a dezvăluit și care este motivul.

Citește și: Armin Nicoară, momente grele pe Muntele Athos. Motivul emoționant pentru care și-a dorit să facă din nou acest pelerinaj

De ce nu există oglinzi în mănăstirile, chiliile și casele de pe Muntele Athos. Un călugăr a dezvăluit motivul bizar

În episodul ”De la Elon Musk la Dumnezeu. Teologos, călugărul din Athos, fost programator”, acesta a explicat că pe Muntele Athos, acolo unde peste 2.500 de călugări și preoți trăiesc în pioșenie, oglinzile nu reprezintă o necesitate.

Ba mai mult, afirmă că acest obiect duce la însingurare, căci cei care se privesc și se iubesc pe ei însuși săvârșesc un mare păcat: iubirea de sine. Iubirea ar trebui îndreptată doar către semenii noștri, consideră călugărul Theologos.

Un alt motiv pentru care nu există oglinzi pe Muntele Athos este că cei care locuiesc acolo nu simt nevoia să își vadă fața.

Citește și: El este bărbatul supranumit și „Nostradamus al zilelor noastre”. Care sunt previziunile pe care le-a făcut și câte s-au adeverit

„Aici nu sunt oglinzi pentru că oglinda duce la însingurare. Atunci începe iubirea de sine. Capacitatea mea de iubire trebuie să se îndrepte către celălalt, și acesta este Raiul”, a explicat călugărul Theologos în podcastul Fain și Simplu.

Acesta a adaugat: „Iubirea de sine păcătoasă este un păcat foarte mare. Fiecare trebuie să-și știe locul și să-și potențeze harul lui Dumnezeu. Atunci, omul este invincibil! Te iubești prea mult atunci când scade iubirea față de ceilați. Mereu trebuie să ne jertfim pentru ceilalți. Iubirea de mine însumi mă condamnă la singurătate. Și ăsta este iadul. Ceea ce contează este iubirea față de celălalt, nu față de mine însumi”.

Citește și: Cum a fost trecerea tatălui Deliei Matache de la ateism la călugăr pe muntele Athos. "Înainte eram numai prin cluburi"

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cum arată tânăra care mănâncă zece morcovi pe zi. Dena Randall a dezvoltat o afecțiune rar întâlnită, care îi colorează ... Cum se manifestă ploaia de meteori Leonide și de unde se poate privi pe 17-18 noiembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x