Antena Căutare

Facebook, capcana serviciilor secrete americane. Încarci poze reale? Este cea mai mare greșeala

De-a lungul timpului, au apărut fel și fel de ipoteze legate de utilizarea rețelei de socializare Facebook și despre adevăratul scop ascuns al acesteia. Ba chiar, s-a ajuns și la teori conspiraționale, duse la extrem. 

De-a lungul timpului, au apărut fel și fel de ipoteze legate de utilizarea rețelei de socializare Facebook și despre adevăratul scop ascuns al acesteia. Ba chiar, s-a ajuns și la teori conspiraționale. Să fie doar un fenomen de paranoia în lanț sau... ?

Se crede că Facebook ar reprezenta un mijloc prin care "sistemul" ar urma să controleze omenirea, datorită informațiilor reale furnizate de către utilizatori, fiind considerată o capcană a serviciilor secrete americane.

Se pare că o echipă de cercetători de la Facebook lucrează la un program de recunoaștere facială, reușind adevărate performanțe cu acest soft.

Potrivit gizmondo.com, programul poate identifica persoanele din poze cu o acuratețe de până la 97,25%. Noua versiune a softului va fi prezentată pe larg, în luna iunie, în cadrul unei conferințe.

Totul a pornit în momentul în care Facebook a cumpărat compania israeliană Face.com, cu peste 80 de milioane de dolari.

Facebook a recunoscut că a cumpărat Face.com, specializată în recunoaşterea facială şi în producerea instrumentelor informatice ce permit identificarea persoanelor care apar în fotografiile postate online, fără a preciza însă valoarea tranzacţiei, potrivit mediafax.ro.

"Oamenii care folosesc Facebook adoră să împărtăşească fotografii şi diverse amintiri cu prietenii lor, iar tehnologia dezvoltată de Face.com contribuie la furnizarea unei experienţe mai bune" , a declarat un purtător de cuvânt al reţelei de socializare Facebook.

"Lucrând direct cu Facebook şi alăturându-ne echipelor sale, vom avea mai multe ocazii de a crea produse formidable pentru consumatori - este exact ceea ce am dorit întotdeauna", a declarat Gil Hirsh, directorul general al companiei Face.com, pe blogul firmei.

Face.com a efectuat mai multe cercetări, timp de mai mulți ani, și a realizat softuri de reconoaștere facială, care ar putea fi folosite atât pentru supraveghere, monitorizare, spionaj, dar și de către diverse companii cu scopul de a obține informații legate de obiceiurile de consum ale oamenilor.

Fenomen inexplicabil! Cimitirul Diavolului, locul de pe Pământ în care totul ia foc din senin. Mulţi nu s-au mai întors,... FOTO! "Doi cheeseburgeri, o porție mare de cartofi și o cola mare!" Povestea celui mai bătrân angajat al McDon...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x