Antena Căutare

„Festivalul Urâților”, ediția 2023. Cum arată câștigătorul și deținătorul coroanei de anul acesta

Daniele Isabettini este mândru, deoarece este campionul „Festivalului Urâților”. Și-a adjudecat acest titlu din 2019 încoace și este considerat cel mai urât om din Italia.

colaj Festivalul Urâților din Italia cu Daniele Isabettini, campion, care face cu mâna publicului și merge pe străduțele din sătuc
Daniele Isabettini este considerat cel mai urât om din Italia | Youtube

Daniele Isabettini are 58 de ani și este considerat cel mai urât om din Italia. El și-a adjudecat acest titlu în fiecare an din 2019 la „Festivalul Urâților”.

„Festivalul Urâților” este o sărbătoare de tradiție în Piobbico, un oraș medieval situat în valea dintre Munții Apenini și Marea Adriatică.

Citește și: Tinerii adulți refuză să părăsească casa părinților. La ce a recurs o italiancă pentru a-și face copiii să plece de acasă

Care este tradiția „Festivalului Urâților”

Potrivit unei surse, încă din 1879, orășelul de 2.000 de locuitori este locul de întâlnire al „Clubului Urâților”, o asociație a cărei membri cred că o persoană „este ceea ce este și nu este definită de felul în care arată”.

Acesta a fost înființat pentru femeile fără partener din orășelul respectiv. Astfel, funcționa precum un serviciu de matrimoniale. Cu timpul, scopul clubului s-a schimbat, devenind un simbol care să aducă aminte societății că frumusețea interioară primează celei fizice.

Citește și: Ce sumă a fost nevoit să plătească Valentin Sanfira, după operația din Italia: „Până nu au văzut banii în cont...”

Desigur, membrii grupului nu sunt neapărat urâți fizic, ci sunt doar dornici de a susține ideea că frumusețea cea mai importantă este cea interioară. Oricine poate deveni membru, în urma unui ”vot” de urâțenie al membrilor vechi. Aceștia trebuie să acorde calificative de la „nespecificat”, la „extraordinar de urât”.

Dacă în trecut a fost doar o idee utopică, în prezent s-a răspândit în toată lumea, iar 35.000 de persoane fac parte din Asociație Mondială a Oamenilor Urâți. Această asociație are 25 de filiale în întreaga lume.

În timpul festivalului, Piobbico este invadat de turiști din toată lumea, care se bucură de momentele de sărbătoare.

În cadrul Festivalului, care durează trei zile, membrii clubului își aleg un nou președinte - indicat de un fum alb -, înregistrează membri noi și se delectează cu mâncăruri tradiționale, printre care și mămăligă. De asemenea, se bucură de muzică, dans și costume inedite.

Citește și: O italiancă a absolvit liceul la 90 de ani. Cum și-a îndeplinit visul și s-a angajat

Cum arată câștigătorul „Festivalului Urâtului” devenit tradiție națională

Începând cu 2019, câștigătorul Festivalului este Daniele Isabettini, zis și Poldo. Cunoscuții săi nu-l consideră deloc un om urât, aceștia chiar îi atribuie un suflet minunat:

„Nu este urât, dimpotrivă, îl știm de atâta timp, frumusețea lui vine din interior. Are un suflet minunat”, adaugă ei fericiți să-l aibă în preajmă.

Citește și: Un român acuză că a fost înșelat de o chelneriță conaţională într-un restaurant din Roma: „Era zâmbăreață, frumușică”

„Sunt pur și simplu urât, foarte urât. Nu pot schimba asta și sunt mândru de asta. Acum 30 de ani am avut un accident de mașină și de atunci am fost operat de mai multe ori, mi s-a amputat și piciorul”, mărturisește Daniele „Poldo” Isabettini.

„Mi-ar plăcea să continui să câștig acest campionat, deoarece este amuzant. Mi s-a schimbat viața complet de când am câștigat acest titlu. Sunt mai activ, am primit invitații la emisiuni televizate, la evenimente, la petreceri, deoarece oamenii vor să mă cunoască”, mai spune el.

„Este numărul 1”, spun cunoscuții despre italian. Acesta este o celebritate a sătucului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Acesta a declarat foarte hotărât faptul că este esențial ca oamenii să continue să lupte împotriva obsesiei pentru frumos, care îi discreditează pe cei care... ei bine, nu sunt frumoși.

El consideră că lucrurile nu ar mai trebui să se învârtă în jurul aspectului exterior, ci să se concentreze pe alt sistem de valori, pe frumusețea spiritului, pe inteligență și chiar drăgălășenie.

De ce nu trebuie să dormi cu căldura pornită în dormitor, de fapt. Care sunt explicațiile experților... Un doodle special de la Google marchează Ziua Independenței Libanului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x