Antena Căutare

Galerie FOTO! Miracolul de la Fatima: Papa Francisc a mers în locul unde Fecioara Maria s-a arătat în urmă cu 100 de ani

Papa Francisc a fost primit cu urale, vineri, de o mulțime imensă de pelerini, la sosirea sa cu elicopterul în orașul-sanctuar Fatima, în centrul Portugaliei, unde Fecioara Maria a apărut în urmă cu 100 de ani, conform AFP.

Papa Francisc a fost primit cu urale, vineri, de o mulțime imensă de pelerini, la sosirea sa cu elicopterul în orașul-sanctuar Fatima, în centrul Portugaliei, unde Fecioara Maria a apărut în urmă cu 100 de ani.

Pentru papa Francisc, 13 mai, ziua când Fecioara s-a înfățișat prima dată celor trei copii păstori la Cova da Iria în Portugalia, nu este o dată oarecare, iar relația sa cu Fatima a devenit specială.

Elicopterul militar a survolat timp de câteva minute, de la altitudine joasă, sanctuarul unde s-au reunit sute de mii de credincioși fericiți de sosirea papei Francisc și a aterizat la ora locală 17:46 pe stadionul municipal.

În uralele credincioșilor care agitau steaguri și batiste albe, pontiful argentinian a parcurs surâzător, în picioare, în papamobil, cei aproximativ cinci kilometri de la stadion până la sanctuar. El a încălcat de mai multe ori protocolul de securitate, oprindu-se din loc în loc pentru a-i îmbrățișa pe credincioși. Înainte, el s-a oprit puțin la capela de la baza militară Monte Real, unde a aterizat avionul în care s-a aflat, pentru a se ruga.

Suveranul Pontif va rămâne până duminică la Fatima și va participa la celebrarea a o sută de ani de la aparițiile Fecioarei în fața celor trei copii păstori și la slujba de canonizare a celor doi frați, Jacinta și Francisco Marto, care au văzut aceste apariții. Cei doi frați au fost beatificați în urmă cu 17 ani de papa Ioan Paul al II-lea.

După Paul al VI-lea în 1967, Ioan Paul al II-lea în 1982, 1991 și 2000, și respectiv Benedict al XVI-lea în 2010, papa Francisc este cel de-al patrulea Suveran Pontif care merge în pelerinaj la Fatima.

Credit foto: Hepta

Poveste sfâșietoare! A aflat că e bolnavă de cancer la scurt timp după nuntă si de atunci îi caută iubită soțului, înain... Caz șocant! S-a apucat de o cură de slăbire, însă continua să se îngrașe. Medicii au crezut că e însărcinată, dar ce au ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x