Antena Căutare

Locul în care oamenii trăiesc 140 de ani, fără să se îmbolnăvească. Care este secretul lor

Stilul de viață pe care îl abordezi îți poate aduce mulți ani de viață! Aici, locuitorii trăiesc peste 100 de ani şi acest lucru este considerat ceva normal.

Se pare că Valea râului Hunza, aflat la graniţa dintre India şi Pakistan, reprezintă o "oază de tinereţe". Oamenii din această regiune se îmbolnăvesc extreme de rar şi arată mereu tineri. Astfel, durata de viaţă ajunge până la 140 de ani, potrivit Business Magazin.

Oamenii din Hunza au fost descoperiţi în anul 1920, de către un doctor scoţian numit MakKarrison. Acesta le-a observat modul de trai, o perioadă îndelungată, şi a descoperit secretul longevității lor: dieta.

Aceștia iau masa de două ori pe zi și consumă foarte puțină carne. Dar și activitatea fizică are un rol important. Oamenii înoată în apa îngheţată și merg pe jos 15-20 km.

În cartea sa "Hunza-people who do not know disease", R. Bircher prezintă în detaliu modul de viață al oamenilor din Hunza. Astfel, se vorbește despre: dieta bogată în fructe şi legume, hrana nepreparată, crudă, consumul redus de sare, alcoolul şi dulciurile.

În 1977, în cadrul unui congres despre cancer, potrivit mai multor oameni de ştiinţă, în Huzna s-a constatat absenţa cancerului în orice formă.

Ce cutie de chibrituri, mai rău! Orașul cu un singur bloc în care locuiesc înghesuiţi toţi locuitorii. Oare mai încapi ş... Imagini care îţi tăie răsuflarea? Mai gândeşte-te! Fotografii cu locaţii de vis - "înainte" şi "după"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x