Antena Căutare

Mahfuza Salam are pielea ca hârtia, din cauza unei boli rare. Cum arată adolescenta cu voință de fier

Mahfuza Salam s-a născut cu o boală rară numită ihtioză fetală, ce o face să pară că are pielea acoperită de solzi. Extrem de sensibilă, aceasta se rupe precum hârtia și cauzează dureri. Totuși, asta n-o oprește pe tânără să își urmeze visul de-a face box.

Mahfuza salam, tânăra cu ihtioză, o boală de piele rară, cu manusi de box Galerie
Mahfuza Salam e un adevărat exemplu pentru mii de oameni | sursa foto: Profimedia

Aceasta este incredibila poveste a unei tinere pe nume Mahfuza Salam, în vârstă de 18 ani. Aceasta s-a născut cu o boală extrem de rară numită ihtioză arlechin, ce face pielea să se usuce într-atât de tare încât devine uscată și se rupe precum hârtia.

Din cauza acestui și pentru a-I face viața mai ușoară, medicii i-au recomandat tinerei să folosească des creme și produse de hidratare, dar și băi cu medicamente speciale, unguente și nu numai. Chiar dacă a avut mereu un aspect neobișnuit, ce au atras priviri și glume răutăcioase la adresa sa, tânăra nu s-a lăsat descumpănită și a ales să își urmeze visul.

O tânără are pielea ca hârtia, din cauza unei boli rare

Pentru cei care nu știu, copiii născuți cu ihtioză arlechin nu au o speranță de viață prea mare. Totuși, Mahfuza Salam a demonstrat încă din primele sale zile de viață faptul că este o adevărată învingătoare. Tânăra are în prezent 18 ani și o imensă pasiune pentru box.

Descoperă mai multe imagini în GALERIA FOTO de mai sus

Din cauza bolii pe care o are, pielea sa este extrem de uscată și predispusă mereu la crăpături adânci și dureroase. Orice lovitură face epidermul să se rupă și apare astfel un risc de infecții, fiind nevoie de îngrijire specială. Totuși, nimic nu o oprește pe adolescentă să renunțe la box.

Citește și: Mikel Ruffinelli e femeia cu cel mai mare posterior din lume! Șoldurile sale au 2,5 metri diametru

Fata din East London (Marea Britanie) se antrenează mereu cu Abdul Hannan, unchiul său, un fost sportiv devenit între timp antrenor profesionist.

Totuși, din cauza pandemiei, fata a fost nevoită să oprească o vreme pregătirea sa sportivă. Oricât de mare este durerea, Mahfuza Salam îndură totul și demonstrează în fiecare zi faptul că nimic nu este imposibil atunci când îți dorești cu adevărat. Sportul i-a dat disciplină, voință de fier și o forță pe care mulți o admiră.

Citește și: Rin Kambe este femeia cu păr lung de aproape 2 metri! Ce secret a folosit

„Ceea ce spun oamenii nu mă afectează acum așa cum o făcea înainte. De când fac box am devenit mult mai încrezătoare în mine și în forțele mele. Am văzut schimbarea în mine, înainte eram la pământ adesea și plângeam frecvent, dar acum sunt atât de fericită și nu mai acord atenție celor care fac glume pe seama mea și nici nu mai îmi e frică de ei. În mod sigur boxul m-a făcut mai puternică și m-a făcut să reușesc în viață. Boxul e ceva ce mi-am dorit dintotdeauna să fac, dar nu eram sigură că voi fi în stare. Sunt multe stereotipuri despre fete și despre oamenii cu dizabilități atunci când vine vorba de box și vreau să demonstrez că orice e posibil, chiar și când ești o fată cu o boală de piele”, a mărturisit Mahfuza Salam, potrivit celor de la storytrender.com.

Tânăra este astăzi un exemplu de ambiție și curaj pentru mii de persoane din întreaga lume, iar povestea sa a devenit virală în mediul online.

O mamă s-a ales cu o amendă colosală, pentru niște simpli biscuiți cumpărați. Ce a pățit... A cumpărat un castron la un târg de vechituri, acum ar putea câștiga 500.000 dolari de pe urma lui. Ce era, de fapt, vas...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x