Antena Căutare

Momentul emoționat în care o balenă salvează o femeie de atacul unui rechin. Imaginile uluitoare surprinse în adâncuri

Un biolog marin a fost salvat de o balenă uriașă cu doar câteva clipe înainte de a atacul unui rechin. Întregul moment a fost filmat, iar imaginile emoționante fac acum înconjurul internetului.

imagini femeie salvata de balena sub apa Galerie
Un biolog marin a fost salvat de o balenă uriașă cu doar câteva clipe înainte de a atacul unui rechin. | Profimedia

Nan Hauser un bilog marin în vârstă de 69 de ani a vorbit despre experineța inedită pe care a trăit-o sub apă. În timp ce studia vietățile din adâncuri, aceasta a fost în mijlocul „acțiunii” dintre o balenă cu cocoasă și un rechin înfometat. Evenimentul inedit a avut loc în 2017, dar acum femeia a povestit exact cum s-a întâmplat totul.

Un biolog marin a fost salvat de un rechin de către o balenă uriașă | VIDEO

Biologul marin a rememorat rollercoaster-ul emoțional din momentul în care o balenă uriașă care a salvat-o de un rechin. Nan Hauser a vorbit despre întâlnirea de gradul zero din Insulele Cook, care a lăsat-o în lacrimi.

Imaginile emoționante au fost publicate abia acu, acum ca parte a evenimentului anual Sharkfest al National Geographic. În imagini, femeia se teme pentru viața ei, crezând că balena o va ucide, însă nu durează mult până când realizează că uriașul blând este, de fapt, salvatorul ei.

„Cumva, având în vedere job-ul mea, întotdeauna m-am gândit că îmi voi pierde viața din cauza unei balene. Deci, m-am gândit acea zi a venit”, a explicat biologul de 69 de ani.

Cu toate acestea, un alt pericol pe care omul de știință nu îl observase, pândea din umbră.

„De-odată mi-am dat seama că rechinul se îndrepta fix spre mine”, și-a amintit ea, adăugând „... era o situație gravă și am vrut să ies imeidat din apă”.

Prinsă între balena cu cocoașă de 22 de tone și un rechin tigru de 5 metri, biologul a făcut o încercare disperată de a ajunge la suprafață. Încercând să evite înotătoarele puternice ale balenei, Nan Hauser s-a străduit să scape de prădătorul care se apropia.

Citește și: Momente de panică pentru o sportivă care vâslea. Ce a ieșit din ocean, în timp ce soțul ei o filma dintr-o barcă: „E mare?”

În ciuda ezitărilor acesteia, balena s-a dovedit a fi doar un uriaș blând și la un moment dat, pe filmare se observă cum mamiferul o împinge pe femeie la suprafață, salvându-i viața. Aceasta s-a lăsat cu toată încrederea pe capul vietății marine care a scos-o din mare.

„Am privit în jur, și ea era chiar acolo lângă mine, protejându-mă...Și am plâns”, și-a amintit ea, în timp ce striga după ajutorul colegilor ei.

După ce a salvat-o, iar femeia a urcat pe barcă, balena și-a luat adio, stropind-o cu apa, apoi s-a întors în adâncuri.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Au crezut că este o specie rară de rechin, dar când au analizat mai bine imaginile, și-au dat seama că este total altceva!

Deși experții nu pot ști exact de ce mamiferul și-ar risca propria viață pentru o altă specie, aceștia cred că mai degrabă este un act de act de dominare asupra prădătorilor - încercând astfel să se asigure că aceștia nu se vor întoarce atunci când vor apărea puii.

De ce nu e bine să arunci apa în care ai fiert porumbul. La ce o poți folosi și ce substanțe nutritive ascunde... Ce înseamnă dacă ai visat un accident de mașină. Semnificația pe care trebuie neapărat s-o afli...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x