Antena Căutare

N-ai știut cât de utilă îți poate fi! 5 întrebuințări ale foliei de aluminiu

Folia de aluminiu are mai multe utilităţi de cât ai putea crede. Nu doar în bucătărie o poţi folosi cu încredere, ci şi în afara ei. Gospodinele o folosesc pentru a proteja alimentele, pentru a le acoperi, dar şi pentru preparatele gătite la cuptor.

Folia de aluminiu are mai multe utilităţi de cât ai putea crede. Nu doar în bucătărie o poţi folosi cu încredere, ci şi în afara ei. Gospodinele o folosesc pentru a proteja alimentele, pentru a le acoperi, dar şi pentru preparatele gătite la cuptor.

Ascute foarfecele
Foarfecele din casa ta s-au tocit? Ia o folie de aluminiu mai mare, împătureşte-o în mai multe straturi (cu cât mai multe, cu atât mai bine) şi taie -o apoi cu foarfecul. Dacă este nevoie, fă această operaţiune de mai multe ori.

Protejează aragazul
Dacă nu ai timp să cureţi des aragazul, îl poţi proteja de murdărie, de pete de ulei, de arsură acoperind suprafaţa de gătit cu folie de aluminiu. Lasă descoperită zona din greptul ochiurilor.

Redirecţionează căldura în casă
Pentru a nu avea pierderi de căldură în casă, lipeşte o folie mare de aluminiu în spatele caloriferelor. Căldura degajată de calorifer va fi direcţionată înspre interiorul camerei.

Înlocuitor al bureţilor de sârmă
Dacă vrei să cureţi oalele arse, în locul buretelui de sârmă poţi folosi folia de aluminiu. Ia o bucată mai mare, mototoleşte-o şi freacă cu ea obiectele din bucătărie care sunt pătate de arsură. Această metodă funcţionează la fel de bine ca şi buretele de sârmă.

Ajutor de nădejde la călcatul rufelor
Deoarece folia este un conductor excelent de căldură, aceasta te va ajuta să calci rufele pe ambele părţi dintr-o dată. Pune o bucată de folie de aluminiu între cele două suprafeţe de călcat şi îţi vei scurta timpul dedicat acestei activităţi la jumate.

Nu folosi folia de aluminiu la gătit
În nici un caz nu folosiţi folie din aluminiu când gătiţi sau dacă doriţi să împachetaţi alimentele. Aciditatea acestora mobilizează ionii de aluminiu în hrană. Mai mult decât atât, trebuie ştiut faptul că aluminiul este neurotoxic fiind asociat cu maladia Alzheimer. Alimentele pe care le preparăm la cuptor pot fi învelite în frunze de viţă de vie opărite sau în frunze de varză.

Mare atenţie! Cinci mesaje pe care NU trebuie să le postezi pe Facebook în perioada sărbătorilor de iarnă... 100 de ani de la nașterea lui Frank Sinatra, cel mai mare cântăreț al secolului XX! Povestea din spatele succesului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x