Antena Căutare

Președinții de la Casa Albă: când „oameni bogați", când „oameni săraci”. De la cei care s-au lăfăit în lux, la cei care au murit sărmani și lefteri. Ladies and gentlemen, iată TOP TREI!

Odată cu victoria republicanului Donald Trump la Casa Albă, americanii și-au amintit ce spune bogătașul în trecut despre bani. „Banii nu au fost niciodată o mare motivaţie pentru mine, ci doar o modalitate de a ţine scorul. Adevărata plăcere este să joci jocul”, afirma, plin de nonșalanță și de emfază, cel considerat cel mai bogat președinte pe care America l-a avut vreodată. 

Odată cu victoria republicanului Donald Trump la Casa Albă, americanii și-au amintit ce spune bogătașul în trecut despre bani. „Banii nu au fost niciodată o mare motivaţie pentru mine, ci doar o modalitate de a ţine scorul. Adevărata plăcere este să joci jocul”, afirma, plin de nonșalanță și de emfază, cel considerat cel mai bogat președinte pe care America l-a avut vreodată.

Dacă e să ne luăm după averea lui, am putea spune că Trump e un jucător al naibii de bun, strategic și „mereu la pândă”. A crescut într-o familie bogată, a învățat de la Trump Senior cum să „facă bani” și să-i sporească, iar copiii lui vor fi miliardari, indiferent de cât de risipitori sau deloc pragmatici ar fi.

Educația într-o cultură a banului: moștenire de familie

Trump a fost crescut el însuși într-„o cultură a banului” și așa și-a educat și proprii copii. E de ajuns să vă amintim cum mezinul de zece anișori, Barron William, era descris de mama sa, fotomodelul de origine slovacă Melania Trump, la rândul ei, o arivistă. Mândră de odorul ei, soția miliardarului le-a explicat jurnaliștilor că porecla copilului e „Little Donald”/ „Micul Donald”, datorită firii lui și a gusturilor excentrice, moștenire „genetică” de la bogătaș.

„Fiul meu are gusturi rafinate, ca și tatăl său, pentru costume scumpe, elicoptere și avioane”, recunoștea Melania, la rândul ei o femeie pasionată de shopping, modă, bijuterii și alte extravaganțe feminine. Cât despre jucării, mama lui a recunoscut că nici nu ar putea să rețină vreodată câte are, multe dintre ele fiind încă cu ambalajul nedesfăcut.

Care e averea reală a lui Donald Trump?

Jurnaliștii economici și însuși magnatul Donald Trump nu reușesc să ajungă la un consens în privința cifrelor. 4,5 miliarde de dolari este suma vehiculată în Topul Forbes. Trump i-a corectat și a susținut că suma corectă este de zece miliarde de dolari, din care trei miliarde de dolari ar valora doar brandul personal. Cârcotașii cred însă că magnatul nu ar fi reușit să reclădească un imperiu financiar fără averea moștenită de la tată, Fred Trump, afaceristul care deținea monopolul pe piața imobiliarelor din SUA.

  • TOPUL BOGAȚILOR DE LA CASA ALBĂ

1. DONALD TRUMP (2016- 2020): 4,5 miliarde de dolari

Actualul lider de la Casa Albă s-a dezis de eticheta de „beizadea”, în termeni mioritici. Donald Trump s-a apărat, susținând în fața tuturor că tot ce a luat de la tatăl său pentru a-și începe afacerile a fost un împrumut de un milion de dolari, care l-a ajutat să ajungă miliardar. Este Trump „cel mai bogat președinte pe care America l-a avut vreodată”?

Privind înapoi la averile tuturor liderilor de la Casa Albă, cu siguranță că da, fie și dacă a adunat „doar” 4,5 miliarde de dolari!

2. GEORGE WASHINGTON (1789-1797): 525 de milioane de dolari

Dar cine a fost pe locul secund? În mod surprinzător, chiar primul președinte al SUA, George Washington ! Potrivit unei estimări recente, astăzi averea sa ar fi putut fi convertită în 525 de milioane de dolari.

3. THOMAS JEFFERSON (1801-1809): 212 milioane de dolari

Pe cel de-a treilea lor al președinților bogați de la Casa Albă, după Trump și Washington, se situează Thomas Jefferson (1801-1809), cu „doar” 212 milioane de dolari (convertite la cursul de zi, averea fiind actualizată în cifrele de azi).

  • TOPUL SĂRACILOR DE LA CASA ALBĂ

1. HARRY S. TRUMAN (1945-1963): mai puțin de un milion de dolari

Al 33-lea președinte american nu a adunat prea multe averi. În 1963, la finalul mandatului său, Harry S. Truman adunase mai puțin de un milion de dolari, o sumă consistentă, având în vedere că a preluat țara după război.

2. WILLIAM McKINLEY (1897-1901): mai puțin de un milion de dolari

Tot o avere „modică” a adunat și cel de-al 25-lea președinte american, una care nu s-a apropiat de un milion de dolari.

3. ULYSSES SIMPSON GRANT (1869-1877): mai puțin de un milion de dolari

Ulysses Simpson Grant, al 18-lea lider de la Casa Albă, nu a reușit nici el să adune un milion de dolari, averea plasându-l pe locul al treilea în topul celor mai săraci președinți americani.

Surse: Forbes USA/ Business Insider/ blogs.voanews.com/

Bizareriile istoriei: Fix acum 27 de ani dărâmau Zidul, ca să fie liberi! Acum, oamenii aleg un președinte american ce v... Șapte ani fără Gheorghe Dinică. ”Du-te dracu, nu-s mort! Dorm nițel!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x