Antena Căutare

Trucul inedit care ține țânarii la distanță. Ce aliment trebuie să eviți pentru a nu atrage insectele, pe timp de vară

Un specialist a dezvăluit care este alimentul care dacă este consumat atrage cel mai mult țânțarii. Mai mult, și un fruct extrem de îndrăgit, mai ales de copii, ar trebui eliminat din alimentație dacă vrem sa ne ferim de insectele însetate.

Trucul inedit care ține țânarii la distanță. Ce aliment trebuie să eviți pentru a nu atrage insectele, pe timp de vară Galerie
Un specialist a dezvăluit care este alimentul care dacă este consumat atrage cel mai mult țânțarii. Mai mult, și un fruct extrem de îndrăgit, mai ales de copii, ar trebui eliminat din alimentație dacă vrem sa ne ferim de insectele însetate. | Shutterstock

Cine nu s-a trezit cel puțin o dată deranjat de bârâitul agasant al unui țânțar? Unde mai pui senzația de mâncărime sâcâitoare rămâi după ce ai fost ciupit sau și mai rău, bolile periculoase pe care le transmis aceste insecte. Internetul este plin de soluții „salvatoare”, însă de cele mai multe ori, acestea s-au dovedit a fi inutile în fața insectelor însetate.

Maisie Vollans, doctorand în ecologia țânțarilor la Universitatea din Oxford, a detaliat cinci trucuri care au funcționează împotriva țânțarilor, transmite thesun.ro.

Ce aliment trebuie să eviți pentru a nu fi înțepat de țânțari, pe timp de vară

Pentru început, cercetărorul a făcut referire la un studiu din 2010 care a măsurat cât de „atractivi” îi găsesc țânțarii pe cei care au consumat înainte alcool sau apă. Rezultate, însă, s-ar putea să provoace nemulțumire în rândul multora pentru că, potrivit experimentului, insectele au fost mult mai atrase de cei care au băut bere.

Un alt remediu la îndemână este deodorantul. Deși vara este absolut necesar pentru a preveni mirusurile neplăcute, se pare că acesta ne ferește și de tânțari. Expertul a explicat că un ingredient pe care acestea în conțin, mai precis tetradecanoatul de izopropil îi respinge și este o modalitate eficientă și care nu presupune costuri suplimentare.

Citește și: Specialiștii avertizează. Ce pericol costisitor te înconjoară atunci când această mică insectă apare în casa ta

Potrivit unui studiu mai amânunțit, numărul țânțarilor s-a diminuat cu 56% într-o zonă acoperită cu deodorant. O altă cercetare a descoperit că insectele sunt mai atrase de noi atunci când suntem transpirați. Așa că niciodată nu strică să avem niște deodorant la îndemână.

Specialiștii spun că un rol foarte important îl joacă și alimentația. Așadar, sfatul lui Maisie Vollans este să înlocuim bananele cu struguri, în această vară, dacă vrem să nu fim înțepați de țânțari.

Citește și: 5 reguli de alimentație simple și eficiente pentru mese mai sănătoase

Ea a făcut referire la un studiu din SUA, care a constatat că, țânțarii au fost mai atrași de mirosul mâinilor oamenilor, după ce au mâncat o banană.

Nu în ultimul rând, există oricând varianta unui insecticid sau spray repelent. Iar dacă nu vă place senzația care rămane ulterior pe piele, specialistul confirmă faptul că acestea pot fi date pe haine și chiar și așa, vor avea efectul scontat. Mai mult, potrivit ei. acesta este de fapt o tehnică folosită adesea de armată.

Citește și: ”Creatura” care trăiește în casa ta fără să știi. Unde se ascunde și cu ce se hrănește insecta din imagine

Ce e bine să ții în portofel ca să ai noroc la bani. Iată și ce culoare atrage ca un magnet cash-ul... Consumul acestui aliment poate fi un motivul pentru care unii oameni trăiesc 100 de ani. Este ieftin și ușor de găsit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x