Antena Căutare

Locul din România unde femeile pot trăi gratuit, fără să muncească. Aici nu are voie niciun bărbat

În România există un loc pentru femeile care nu mai au pe nimeni pe lume. Ele nu trebuie să-și facă griji pentru traiul de zi cu zi și își petrec ziua rugându-se.

colaj de imagini de la schitul babicilor Galerie
În România există un loc pentru femeile care nu mai au pe nimeni pe lume. Ele nu trebuie să-și facă griji pentru traiul de zi cu zi și își petrec ziua rugându-se. | Captura Youtube

În România există un loc unde femeile trăiesc fără alte griji, netrebuind să facă nimic altceva. Este vorba despre Schitul Babicilor, refugiul multor femei în vârstă care nu au casă sau familii care să le îngrijească.

Citește și: Rugăciunea lui Iisus Hristos pentru zi de zi. E cea mai puternică cuvântare pentru Mântuitor, conform lui Arsenie Boca

Schitul le primește cu brațele deschise și tot ce fac doamnele este să-și petreacă viața în rugăciune, fiind ajutate cu tot ce le trebuie. Localnicii le oferă haine și alimente, astfel că femeile nu trebuie să-și facă griji pentru traiul de zi cu zi.

Locul din România unde femeile pot trăi gratuit, fără să muncească. Aici nu are voie niciun bărbat

Puțini cunosc că în România există un loc în care femeile necăjite își găsesc refugiu. Acestea nu sunt obligate să muncească și trăiesc într-un așezământ lipit bisericii de rit vechi din Jurilovca.

Acestea au o viață asemănătoare cu cea a călugărițelor și se roagă pentru cei care le ajută. În schimb, primesc mâncare și toate cele necesare traiului de la oamenii din sat.

Frumosul loc, în care femeile sunt binevenite, se află în Jurilovca, județul Tulcea. Într-o clădire de lângă biserică, doamnele care nu mai au pe nimeni pot locui gratuit. Cele mai mlte sunt în vârstă și nu au pe nimeni cu care să trăiască.

Biserica ce găzduieşte şi Schitul Babicilor poartă hramul Acoperământul Maicii Domnului. Edificiul a fost construit în 1838 iar pe data de 14 octombrie va sărbători 183 de ani de la existenţă.

Aici, în perimetrul bisericii, este un loc unde sunt câteva clădiri mai mititele unde se retrag femeile bătrâne. Locul a primit denumirea de schit. Așa este cunoscut la noi în localitate, drept schit”, a povestit un lipovean din Jurilovca.

Citește și: La câte zile după Bobotează este bine să speli rufe. De la ce pleacă această superstiție

Cum este de așteptat, aici nu calcă picior de bărbat, în afară de cei care vor să ajute. De exemplu, chiliile de la acest așezământ sunt foarte vechi și a fost nevoie să fie refăcute de către oamenii cu suflet mare.

Se spune că schitul și-a primit numele de Babica din cuvântul de origine rusă „Babușca”, care înseamnă bunică. Tocmai de aceea, la Schitul Babicilor este locul în care femeile își pot găsi liniștea, trăind în rugăciune după ce au rămas singure pe lume.

Femeile de aici care ajung să moară sunt înmormântate în cimitirul schitului. Practic, la Schitul Babicilor nu există slujbă la biserică, indiferent de oră și de zi, la care să nu participe și ele.

Citește și: Rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul. Se spune că face minuni în zi de sărbătoare

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Rugăciunea lui Iisus Hristos pentru zi de zi. E cea mai puternică cuvântare pentru Mântuitor, conform lui Arsenie Boca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x