Antena Căutare

S-a aflat cine era bărbatul care a murit în stația de metrou Aviatorilor. Acesta era preot și avea 39 de ani

Bărbatul care a căzut pe șinele de metrou miercuri, 28 iunie, în jurul orei 14:15 în stația Aviatorilor era preot, iar anunțul a fost făcut de Episcopia Romano-Catolică de Iași. Iată ce a transmis!

S-a aflat cine era bărbatul care a murit în stația de metrou Aviatorilor. Acesta era preot și avea 39 de ani
S-a aflat cine era bărbatul care a murit în stația de metrou Aviatorilor. Acesta era preot și avea 39 de ani | Captură Observator - Antena 1

Eremia-Antonel Mîrț este bărbatul în vârstă de 39 de ani care și-a găsit sfârșitul miercuri, 28 iunie 2023, în stația de metrou Aviatorilor. Acesta era preot, iar anunțul a fost făcut de Episcopia Romano-Catolică de Iași printr-un mesaj emoționant în care au fost rememorate evenimentele importante din viața acestuia.

Citește și: Un călător a căzut pe linia de metrou, în stația Aviatorilor. Medicii au constatat ulterior decesul bărbatului

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a căzut pe linia de metrou în stația Aviatorilor

În cursul zilei de miercuri, 28 iunie, ora 14:15, Metrorex anunța că în stația de metrou Aviatorilor, un om a căzut pe șine, pe firul 2. Compania a mai transmis că este posibilă o tentativă de suicid.

A fost anunțat SMURD-ul pentru intervenție, iar, la fața locului, s-au deplasat atât cadrele medicale, cât și echipaje ale poliției. Intervenția a durat aproximativ o oră, însă s-a constatat decesul.

Potrivit procedurilor interne, organele abilitate împreună cu Metrorex vor deschide o anchetă de cercetare pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul, a transmis compania miercuri, 28 iunie, citată de b365.ro.

Între timp, apropiații bărbatului decedat s-au sesizat, iar, într-un comunicat de presă, Episcopia Romano-Catolică de Iași i-a anunțat pe enoriași că bărbatul care a murit la stația de metrou Aviatorilor era preotul Eremia-Antonel Mîrț, în vârstă de 39 de ani, potrivit sursei citate mai sus.

În plus, s-a mai transmis că în perioada 2019-2022, preotul s-a confruntat cu probleme de sănătate, însă după o recuperare parțială s-a întors în anul 2022 în conventul „Sfântul Bonaventura” din București, potrivit sursei citate mai sus.

Ce comunicat a transmis Episcopia Romano-Catolică de Iași:

În rândurile de mai jos redăm mesajul integral transmis de Episcopia Romano-Catolică de Iași:

„A trecut la Domnul pr. Eremia-Antonel Mîrţ, OFMConv.

Miercuri, 28 iunie 2023, în urma unui incident petrecut în staţia de metrou <<Aviatorilor>> din Bucureşti, în jurul orei 14:15, a trecut la cele veşnice pr. Eremia-Antonel Mîrţ, OFMConv., în vârstă de 39 de ani.

Pr. Eremia-Antonel, s-a născut în data de 18 martie 1984, în municipiul Roman, jud. Neamţ, fiind al şaselea din cei nouă copii ai soţilor Laurenţiu şi Margareta Mîrţ, din Parohia Romano-Catolică „Sfântul Francisc din Assisi”, din localitatea Rotunda, com. Doljeşti, jud. Neamţ. După absolvirea şcolii elementare, din satul natal, în anul 1999, a fost admis la Seminarul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc din Assisi” Roman, unde, între anii 1999 şi 2003, îşi completează studiile liceale. După terminarea liceului, în acelaşi an, este admis la Postulandatul Franciscan din localitatea Huşi-Corni (Vaslui).

În toamna anului 2004, începe anul de noviciat în localitatea Prăjeşti (Bacău) şi, un an mai târziu, pe data de 11 septembrie 2005, a profesat pentru prima dată voturile călugăreşti pentru un an de zile.

În anul 2005, începe studiile de teologie la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, pe care le va finaliza cu diploma de Licenţă în Teologie, în anul 2011.

În data de 11 septembrie 2010, a depus profesiunea solemnă, primind totodată şi prima sa obedienţă pentru conventul <<Sfântul Maximilian Kolbe>> din localitatea Ljubljana (Slovenia), unde a studiat limba slovenă şi a participat la programul formativ al Seminarului. În data de 4 octombrie 2012, este hirotonit diacon în capela Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, de către Excelenţa Sa Mons. Petru Gherghel, episcop de Iaşi, iar la data de 29 iunie 2013, este hirotonit preot în Catedrala <<Sfânta Fecioară Maria, Regină>> din Iaşi, de către Excelenţa sa Mons. Petru Gherghel, episcop de Iaşi.

După hirotonirea prezbiterală, se reîntoarce în conventul <<Sfântul Maximilian Kolbe>> din localitatea Ljubljana (Slovenia), unde va rămâne până în anul 2014. Ulterior, a mai activat în conventul <<Sfântul Francisc din Assisi>> din localitatea Cortona (Italia), până în anul 2015, după care a primit obedienţă pentru conventul <<Sfinţii Martiri>> din localitatea San Zeno (Italia), unde a rămas până în anul 2016, când a fost transferat în conventul <<Sfântul Iosif de Copertino>> din localitatea Osimo (Italia). Din cauza unor probleme de sănătate, între anii 2019-2022, a urmat o perioadă de recuperare atât în ţară, cât şi în străinătate. După o recuperare parţială, în anul 2022, a primit obedienţă pentru conventul <<Sfântul Bonaventura>> din Bucureşti, având posibilitatea de a se îngriji în continuare de sănătate.

Decesul a survenit în cursul după-amiezii de miercuri, 28 iunie, ora 14:15, în urma unui incident petrecut în staţia de metrou <<Aviatorilor>> din Bucureşti.

Pr. Eremia Antonel, în ciuda problemelor de sănătate, a fost caracterizat de simplitate, bunătate şi dăruire.

Mulţumindu-i lui Dumnezeu pentru tot binele pe care l-a săvârşit prin acest slujitor al său în Biserică, Ordin şi Provincie, ne rugăm aceluiaşi Tată ceresc să-l ierte şi să-l primească în rândul fericiţilor din cer.

Vom reveni cu amănunte cu privire la data şi locul înmormântării.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis Episcopia Romano-Catolică de Iași, citată de sursa menționată mai sus.

Aici fotografia cu bărbatul care și-a găsit sfârșitul în stația de metrou Aviatorilor în ziua de 28 iunie, ora 14:15:

Citește și: Probleme la stația de metrou Aviatorilor. Circulația pe magistrala 2, perturbată. Cum se deplasează trenurile

Unul dintre milionarii României s-a stins din viață pentru un selfie. Cine era, dar și ce afaceri îl legau de Gigi Becal... Când începe postul Adormirii Maicii Domnului 2023. Ce e păcat să faci în această perioadă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x