Antena Căutare

15 august. Tradiții, superstiții și obiceiuri de Adormirea Maicii Domnului

Pe data de 15 august, a fiecarui an, crestin-otordocsii sarbatoresc Adormirea Maicii Domnului sau Sfanta Marie Mare. In jurul acestei zile de mare sarbatoare s-au nascut de-a lungul timpului diverse traditii si obiceiuri. Iata care sunt acestea.

Pe data de 15 august, a fiecărui an, creștin-otordocșii sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mare. În jurul acestei zile de mare sărbătoare s-au născut de-a lungul timpului diverse tradiții și obiceiuri. Iată care sunt acestea.

Tradiții, superstiții și obiceiuri de Sf Marie Mare

Se crede că femeile însărcinate care muncesc în ziua premergătoare Adormirii Maicii Domnului(14 augsut) și în ziua de sărbătoare, vor îndura la naștere chinuri îngrozitoare.

Fetele nemăritate spală cu apă de busuioc icoana Maicii Domnului, pentru ca aceasta să le ajute în găsirea cât mai rapidă a sortitului.

Credincioșilor le este interzis să se tundă în această zi potrivit datinilor, altfel dracu va râde iar Maica Domnului se va întrista și va plânge.

Se spune că în această zi Fecioara Maria ascultă toate rugăciunile care îi sunt adresate și îndeplinește toate dorințele. Vezi AICI Acatistul Adormirii Maicii Domnului.

La țară, după Adormirea Maicii Domnului, ciobanii își schimbă pălăriile cu căciuli de iarnă și coboară oile din munți.

De Sfântă Marie Mare este interzis scăldatul în apa râurilor și nu se doarme pe prispă sau în aer liber.

Un virus EXTREM DE PERICULOS face victime în România! Iată ce trebuie să faci ca să te ferești... Nu ne învățăm minte niciodată! Încă un ACCIDENT CUMPLIT în țară. Un șofer s-a ales cu dosar penal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x