Antena Căutare

A început "Tornada Roșie"! Ce e fenomenul îngrijorător care nu ocolește România. La ce să te aștepți în câteva zile

Fenomenul Tornada Roșie, care nu va ocoli România, a început. Iată ce înseamnă și la ce să te aștepți în doar câteva săptămâni.

femeie cu un tricou un dungi care tine un bon fiscal in maini
Fenomenul Tornada Roșie, care nu va ocoli România, a început. Iată ce înseamnă și la ce să te aștepți în doar câteva săptămâni. | Shutterstock.com

A început "Tornada Roșie"! Așa a fost denumit fenomenul cumpărăturilor excesive înainte de Crăciun. Mai multe detalii în continuare.

Citește și: Dacă vrei să ai noroc în noul an, aruncă obiectele nefaste pe care le ții în casă

Ce este Tornada Roșie, fenomenul care nu va ocoli România. La ce să te aștepți în doar câteva săptămâni

Specialiștii au luat în considerare un scenariu sumbru, iar în prim-plan se află fenomenul Tornada Roșie.

Nu este vorba despre vreo condiție meteorologică extremă, ci face referire la finanțe. Este un fenomen care îi vizează direct pe români sau, în speță, buzunarele lor.

Este o lume a consumerismului, motiv pentru care oamenii investesc în multe servicii și produse, iar tentațiile există la tot pasul.

La finalul anului, românii s-ar putea afla în situația de a consuma și de a cheltui mai mult. În plus, coincide și cu perioada sărbătorilor de iarnă, perioadă în care, sub o formă sau alta, cheltuielile sunt mai ridicate.

Datele arată că 49% din buget se va duce pe cadouri pentru că vrem să îi facem fericiţi pe cei dragi, 39% pe partea alimentară. Cifrele sunt asemănătoare cu cele din anul 2022. La polul opus vedem că în luna decembrie, cheltuieli mai puţine sunt pentru haine şi pentru partea de înfrumuseţare.

Citește și: Unii români pot scăpa de impozitul pe locuință. Ce trebuie să facă

”Vine de undeva tentația asta spre consumerism, din cei 30 de ani de comunism în care nu aveam acces la multe sortimente de cadouri și acum de multe ori există tentația de a cumpăra multe lucruri pe care nu le folosesc.”, a explicat sociologul Codrin Scutaru pentru Observator.

De această slăbiciune profită comercianții. Întrebați de Observator, câțiva români au dezvăluit ce buget au pentru următoarea perioadă.

3.000 de euro a răspuns cineva, pe când altcineva a punctat că se rezumă la doar 2.500 pentru a cumpăra cadouri și mâncare pentru sărbătorile de iarnă.

Nu e un secret faptul că românii cheltuiesc mult în luna decembrie. Centrele comerciale sunt pline, iar traficul devine din ce în ce mai aglomerat. Specialiștii recomandă să cheltuim cu prudență în acestă perioadă.

Mai multe detalii despre acest subiect găsiți pe Observatornews.ro.

România nu participă la Eurovision 2024. Care este motivul pentru care nu a intrat pe lista completă a statelor concuren... Se schimbă Codul Rutier. Șoferii riscă să rămână fără permis timp de zece ani dacă se urcă la volan în următoarele condi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x