Antena Căutare

Abandonată la naștere și exclusă dintr-un motiv uimitor. A ajuns să vorbească detașat despre drama sa: "Au zis că le aduc ghinion"

Când tânăra Xueli s-a născut cu albinism, părinții ei au dat-o spre adopție. A fost abandonată pentru că, în China, unii oameni cred că albinismul le aduce ghinion familiilor.

tanara care sufera de albinism Galerie
Abandonată la naștere și exclusă dintr-un motiv uimitor. A ajuns să vorbească detașat despre drama sa: "Au zis că le aduc ghinion" | Hepta / Captură video Truly via YouTube

Destinul a făcut ca tânăra de 18 ani să fie adoptată și să se stabilească în Țările de Jos.

Citește și: Cine e Andreea Bostănica, tânără care a uluit pe toată lumea cu declarațiile sale, după ce s-a zvonit că nu a luat Bacalaureatul

Abandonată la naștere și exclusă dintr-un motiv uimitor. A ajuns să vorbească detașat despre drama sa: "Au zis că le aduc ghinion"

Când Xueli era copil, părinții ei au lăsat-o pe jos, în fața unui orfelinat. În China, albinismul este văzut de unii ca un blestem, relatează BBC.com.

Condiția genetică rară se referă la lipsa de pigment, ceea ce face ca pielea și părul lui Xueli să fie foarte deschise la culoare și, de asemenea, le face extrem de sensibile la lumina soarelui.

Dar aspectul ei diferit i-a dat oportunitatea să aibă o carieră de model de succes. Acum în vârstă de 18 ani, ea a onorat paginile Vogue și a condus campanii pentru designeri de top.

„Personalul de la orfelinat m-a numit Xue Li. Xue înseamnă zăpadă, iar Li înseamnă frumos. Am fost adoptată când aveam trei ani și am plecat să locuiesc cu mama și sora mea în Țările de Jos. Mama a spus că nu se poate gândi la un nume mai perfect de atât și a considerat că este important să păstreze o referință la rădăcinile mele chinezești.

În momentul în care m-am născut în China, guvernul a aplicat o politică pentru un copil în privința familiilor. Asta înseamnă că ești extrem de ghinionist dacă ai avut un copil cu albinism. Unii copii, ca mine, au fost abandonați, alții au fost încuiați sau dacă mergeau la școală părul lor era vopsit în negru.

Citește și: O tânără a observat cum nasul începe să ia o formă neobișnuită, după o intervenție medicală. Ce a urmat

Dar, în unele țări din Africa, aceștia sunt vânați, membrele lor pot fi tăiate sau sunt uciși. Vracii le folosesc oasele pentru a face medicamente, deoarece oamenii cred că acestea pot vindeca boli, dar, desigur, acest lucru nu este adevărat, aceste credințe sunt mituri. Sunt norocoasă pentru că am fost doar abandonată.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Părinții mei biologici nu au lăsat nicio informație despre mine, așa că nu știu când este ziua mea de naștere. Dar acum aproximativ un an, mi-am făcut o radiografie a mâinii pentru a-mi face o idee mai exactă a vârstei, iar medicii au crezut că 15 este potrivit.

Am ajuns întâmplător în modelling când aveam 11 ani. Mama mea a luat legătura cu un designer care era originar din Hong Kong. Ea are un fiu cu buza despicată și a decis că vrea să-i creeze haine foarte elegante, astfel încât oamenii să nu se uite mereu la gura lui. Ea a numit campania „imperfecțiuni perfecte” și a întrebat dacă vreau să mă alătur la prezentarea ei de modă din Hong Kong. A fost o experiență uimitoare!

După aceea, am fost invitată la câteva ședințe foto și una dintre ele a fost pentru Brock Elbank la studioul său din Londra. Mi-a publicat portretul pe Instagram. Agenția de modeling Zebedee Talent a luat legătura și m-a întrebat dacă vreau să mă alătur lor în misiunea lor de a aduce persoanele cu dizabilități reprezentante în industria modei.

Una dintre fotografiile pe care Brock le-a făcut cu mine a fost prezentată în ediția Vogue Italia din iunie 2019, cu Lana del Rey pe coperta. La acea vreme, nu știam ce revistă importantă este și mi-a luat ceva timp să realizez de ce oamenii au fost atât de entuziasmați de ea.

În modelling, a arăta diferit este o binecuvântare, nu un blestem și îmi oferă ocazia de a crește gradul de conștientizare a albinismului.

Campania Kurt Geiger este un exemplu foarte bun al modului în care m-au lăsat să mă arăt așa cum sunt. Mi-au permis să modelez și să gestionez filmarea cu sora mea, deoarece restricțiile cauzate de coronavirus au însemnat că fotograful nu putea fi în studio. Însemna că mă puteam exprima în orice fel mi-am dorit și sunt foarte mândră de rezultate!

Modelele cu albinism sunt adesea puse sub semnul scepticismului, lucru care mă întristează. Mai ales pentru că perpetuează acele credințe care pun în pericol viața copiilor cu albinism din țări precum Tanzania și Malawi”, povestea tânăra, în 2021.

(P) Tu știi cât de importantă este folia cu bule pentru protejarea coletelor?... Ce sărbătoresc credincioșii astăzi, 17 iulie. Rugăciunea pe care o spui te va proteja de rele, bolile trupești și suflet...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x