Antena Căutare

Aeroportul Băneasa se redeschide după 10 ani. De la ce dată vor avea cetățenii acces în incinta lui

Aeroportul Băneasa se redeschide după 10 ani, iar anunțul a fost făcut de directorul Companiei Aeroporturi București. Acest eveniment va avea loc cu ocazia aniversării a 110 ani de la inaugurare aeroportului.

Aeroportul Băneasa Galerie
Aeroportul Băneasa se redeschide după 10 ani, iar anunțul a fost făcut de directorul Companiei Aeroporturi București | Hepta

Veste mare pentru români! Directorul Companiei Aeroporturi București, George Dorobanțu, a anunțat că Aeroportul Băneasa se redeschide după o 10 ani în care a trecut printr-un proces de restaurare și modernizare a clădirilor și a echipamentelor aeroportuare.

De altfel, călătorii vor avea ocazia să vadă schimbarea prin care a trecut Aeroportul Băneasa la redeschidere acestuia. Aeroportul Băneasa, cunoscut și ca Aeroportul Aurel Vlaicu din București, a fost închis pentru zborurile de linie low-cost în 2012.

Când va avea loc redeschiderea Aeroportului Băneasa

Aeroportul Băneasa se va redeschide luni, pe data de 1 august. Directorul Companiei Aeroporturi București a declarat că trei companii low-cost urmează să înceapă cursele de linie și charter pe Aeroportul Băneasa, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Ce trebuie să faci dacă bagajul tău a fost pierdut în aeroport. Datele companiilor aeriene pentru reclamații și actele necesare

„Avem deja trei discuții avansate în stadiu de semnare contracte care să opereze de la Băneasa. Este vorba despre Ryanair care caută soluții pentru a-și crește baza de aeronave din România, vor opera două zboruri din sezonul de toamnă sau iarnă, Air Connect care și-a anunțat intenția să opereze și de pe Băneasa, momentan ei sunt autorizați pentru Otopeni, dar vor opera și la Băneasa, pentru zboruri cu aeronave ATR de scurtă distanță. Mai este o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One pentru curse tip charter, Băneasa-Chișinău”, a spus George Dorobanțu, conform sursei citate.

Lucrări de reabilitare ale Aeroportului Băneasa au costat 11 milioane de euro

Aeroportului Băneasa a fost inaugurat în anul 1920, iar în anii 1947-1952 a fost construită noua clădire a aerogării Băneasa, care are formă de elice cu trei pale.

În ultimii ani de funcționare, Aeroportul Băneasa găzduia companii de aviație mici precum Blue Aire, care aveau următoarele destinații internaționale: Paris, Lyon, Madrid, Berlin, Maastricht, Verona, Frankfurt, Valencia, Barcelona, Istanbul, Torino și Roma.

Pe data de 25 martie 2012, Aeroportul Băneasa a fost închis pentru companiile low-cost, zborurile acestora fiind mutate la Aeroportul Internațional Henri Coandă București (Otopeni). În tot acest timp de pauză, aeroportul a fost supus unor lucrări de reabilitare care au costat 55 de milioane de lei, adică 11 milioane de euro.

Citește și: Experiență dezastruoasă de vacanță. Doi soți au petrecut 15 ore într-o călătorie, iar la aterizare au realizat că au ajuns acasă

Renovarea Aeroportului Băneasa a fost finalizată anul trecut.

„Acest terminal a fost restaurat aşa cum era el în urmă cu 59 de ani, în 1952, inclusiv marmura folosită şi mozaicul de pe pardoseală, stâlpii îmbrăcaţi în travertin şi toate celelalte elemente arhitecturale”, mărturisea Valentin Iordache, purtător de cuvânt al CNAB, în iunie 2021, potrivit libertatea.ro.

„Acestea au fost completate cu tehnologie modernă de cel mai înalt nivel, inclusiv în ceea ce priveşte iluminarea cu led şi instalaţiile de sonorizare şi de climatizare”, a declarat atunci oficialul CNAB.

Cine e fotbalistul pe care Dani Mocanu l-a amenințat cu o armă albă. Ce i-ar fi făcut într-o parcare a dus la reținerea ... (P) Ce să faci astăzi pentru viitorul carierei tale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x