Antena Căutare

Ai această monedă veche acasă? Cu cât se vinde, în prezent, pe internet și cum te poți îmbogăți de pe urma ei

O monedă de 50 de lei cu chipul lui Alexandru Ioan Cuza este foarte căutată de colecționari, care sunt dispuși să ofere mulți bani. Dacă o ai acasă, te îmbogățești.

imagine cu monezi vechi romanesti Galerie
O monedă de 50 de lei cu chipul lui Alexandru Ioan Cuza este foarte căutată de colecționari, care sunt dispuși să ofere mulți bani | Profimedia & Shutterstock

Obiectele din vremuri demult apuse sunt la mare căutare, în ultimul timp. Colecționarii de astfel de „bijuterii” rare pot face bani frumoși de pe urma lor și recent, în atenția cumpărătorilor a ajuns o monedă veche de peste 30 de ani, care se vinde la prețul de 5.000 de lei pe internet.

Citește și: Cu cât se vinde pe internet apa de ploaie care a atins-o pe o cântăreață celebră. Prețul produsului „în ediție limitată” e uriaș

Moneda de 50 de lei se vinde cu 5.000 de lei pe Internet

Ei bine, este vorba de cea de 50 de lei cu profilul lui Alexandru Ioan Cuza gravat. Acest ban vechi a fost emis în anul 1990 și, în prezent, este considerată o piesă de colecție.

„Vând moneda 50 lei (A.I. Cuza) din 1993. Moneda nu este curățată cu niciun fel de soluție.
Preț 5000 lei (negociabil) pentru adevărații colecționari”, așa sună descrierea unui utilizator, de pe platforma cunoscută de anunțuri.

Moneda de 50 de nu este neapărat una dintre cele mai scumpe, însă un avantaj este faptul că nu datează de atât de mult timp și mulți o mai pot avea prin casă. În mediul online există o mulțime de astfel de anunțuri, iar cu cât este mai veche moneda cu atât mai mult crește prețul pe care vânzătorii îl cer.

De exemplu, o moneda de 5 bani, din 1949, se vinde cu 7.500 de lei pe internet.

Citește și: Cu cât poți vinde carpeta cu „Răpirea din serai”. Poate să coste o mică avere, dacă o mai ai acasă

Mai mult, o altă moneda de 100 de lei cu chipul lui Mihai Viteazul, se vinde cu 542.659 lei, în timp ce o altă persoană a listat două monede de 50 de lei, cu chipul lui Alexandru Ioan Cuza, cu 493.326 lei.

Și o monedă de 20 de lei, din anul 1993, este pusă la vânzare pentru suma de 197.331 lei. Altcineva vinde o monedă rară de 10 bani din anul 2007, cu eroare matriță dublată, pentru suma de 147.997 lei.

Citește și: A fost câștigat cel mai mare premiu din istoria Loteriei Române! Cu cât a cumpărat bărbatul norocos biletul câștigător

Bacalaureat 2023. Cele 3 condiții pe care trebuie să le îndeplinească absolevenții de liceu pentru a promova BAC-ul... Femeia care s-a căsătorit cu Turnul Eiffel, acum e îndrăgostită de un gard. Cum arată aceasta alături de neobișnuitele e...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x