Antena Căutare

Alertă alimentară! Un suc natural din fructe, consumat și de copii, depistat cu o toxină periculoasă. Ce produse sunt vizate

Alertă alimentară într-un supermarket din România! Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a avertizat oamenii să nu consume sub nicio formă acest de suc natural din fructe.

colaj foto sticla cu suc rosu in supermarket si o fetita care bea din pahar cu paiul
Alertă alimentară! Un suc natural din fructe, consumat și de copii, depistat cu o toxină periculoasă. Ce produse sunt vizate | Shutterstock

Un sortiment de suc natural din fructe fost retras de pe rafturile supermarketurilor, în urma descoperirii unei substanțe care dăunează grav sănătății. În cazul în care deja l-au cumpărat, clienții sunt avertizați să nu consume produsul. Anunțul oficial, făcut de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Un suc natural din fructe care conține o toxină periculoasă, retras de la raft. Ce a comunicat ANSVSA

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a descoperit că produsul Solevita Smoothie Red Genius, de 250mL, sortimentul cu fructe roșii este contaminat cu o micotoxină produsă de mucegaiuri care dăunează grav sănătății. Produsul în cauză este din lotul care expiră la data de 12 martie 2024.

Clienții sunt atenționați să nu consume sub nicio formă sucul din fructe naturale pentru că acesta poate da greață, vărsături și indigestie.

„Bissingen, 07 martie 2024. Producătorul Molkerei Gropper GmbH & Co. KG recheamă produsul "Solevita Smoothie Red Genius, 250mL", cu fructe roșii, având data de expirare 12.03.2024. Produsul la care face referire această rechemare conține suc de aronia, care este contaminat cu patulină. Patulina (micotoxina) este o substanță produsă de mucegaiuri care dăunează sănătății si care poate duce la greață, vărsături și indigestie. Prin urmare, clienții nu trebuie să consume, sub nicio forma, produsul vizat de această rechemare. Produsul <<Solevita Smoothie Red Genius, 250mL>> sortimentul cu fructe roșii, a fost vândut de Lidl”, se arată pe pagina ANSVSA.

Citește și: IKEA retrage de urgență un produs de la vânzare. Cei care l-au achiziționat sunt îndemnați să înceteze utilizarea lui

Supermarketul a reacționat imediat și a retras produsul afectat de la vânzare. Acesta poate fi returnat în toate magazinele Lidl și de asemenea, contravaloarea va fi returnată.

„Contravaloarea produsului, va fi, desigur, returnată, chiar și fără prezentarea bonului fiscal. Numai produsul <<Solevita Smoothie Red Genius, 250mL>> sortimentul cu fructe roșii cu data de expirare 12.03.2024 este afectat de retragerea producătorului Molkerei Gropper GmbH & Co. KG. Alte produse ale producătorului Molkerei Gropper GmbH & Co. KG vândute deLidl ROMANIA nu sunt afectate de rechemare”, se mai specifică în comunicat.

Un alt produs retras de la raft, în urmă cu doar o lună. Despre ce este vorba

În urmă cu o lună, Lidl a făcut un anunț cu privire la retragerea de la raft a unui produs american din cauza unui alergen care nu a fost menționat pe etichetă.

Din cauza glutenului din făină, care reprezintă un alergen pentru multe persoane, toate loturile ale unui sos american produs de Contec Foods SRL au fost retrase de la vânzare.

Problema cea mai mare este reprezentată de faptul că acest alergen lipsea de pe eticheta tuturor produselor, fapt pentru care persoanele care au intoleranță la gluten, ar fi putut avea probleme grave de sănătate.

Citește și: O femeie a comandat salată la restaurant, dar a găsit o bucată de carne neobișnuită. Ce descoperire „dezgustătoare” a făcut

Sosul American Dip KFC a fost retras de la raft pentru o perioadă, iar clienților le este recomandat să nu îl consume sau să îl aducă în orice magazin pentru restituirea banilor.

Mesaje de 9 martie pentru Ziua bărbatului. Felicitări și urări frumoase pentru domni... VIDEO | Ce a urmat după ce o casă a luat foc în timp ce mai mulți jandarmi depuneau jurământul: „Nu a fost nevoie de un ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x