Antena Căutare

IKEA retrage de urgență un produs de la vânzare. Cei care l-au achiziționat sunt îndemnați să înceteze utilizarea lui

Gigantul retailer Ikea a anunțat retragerea unui produs de la raft. Cei care l-au achiziționat sunt rugați să îl returneze pentru a-și primi banii înapoi sau să nu îl mai folosească din cauza unor defecțiuni. Iată ce este produsul rechemat în magazine.

Imagini cu magazinul IKEA Galerie
Ikea retrage de urgență un produs de la vânzare. Cei care l-au achiziționat sunt îndemnați să înceteze utilizarea lui | Shutterstock

Ikea a făcut un anunț cu privire la retragerea de pe piață a unui produs care a prezentat defecțiuni în cazul mai multor exemplare. Iată de ce se dorește rechemarea produselor înapoi în magazine și de ce sunt îndemnați oamenii să nu le mai folosească.

Citește și: Prețul ireal pentru o monedă veche. Cine o are în casă se îmbogățește

IKEA retrage un produs de la vânzare

Un anumit tip de încărcător USB a prezentat în cazul mai multor exemplare defecțiuni care îi pun în pericol pe cei care îl utilizează.

Cablul de încărcare poate provoca electrocutări și distrugerea dispozitivelor la care sunt conectate, și, tocmai de aceea, marele retailer a ajuns la decizia de a retrage de la vânzare toate produsele din această categorie.

Astfel, toți clienții care au achiziționat produsul sunt rugați să îl aducă înapoi în magazine pentru returnarea banilor, iar în cazul celor care nu își doresc să facă acest lucru, se recomandă stoparea utilizării acestuia.

Citește și: Carrefour anunță că va opri de la vânzare anumite produse. Ce s-a întâmplat și care sunt țările vizate

„IKEA îndeamnă toți clienții care dețin încărcătorul USB ÅSKSTORM 40W gri închis, articol cu numărul 50461193, să nu mai utilizeze produsul și să contacteze IKEA pentru rambursarea integrală a sumei plătite pe produs.

Siguranța este prioritatea principală la IKEA. Prin urmare, IKEA recheamă încărcătorul USB ÅSKSTORM 40W gri închis din cauza riscului de arsuri termice și electrocutare cauzate de uzura cablului de alimentare.

IKEA dezvoltă produsele utilizând un program riguros de evaluare a riscurilor și de testare, pentru a se asigura că acestea respectă toate legile și standardele aplicabile pe piețele unde sunt vândute. Cu toate acestea, am primit informații conform cărora cablul încărcătorului USB ÅSKSTORM 40W gri închis se poate deteriora după o perioadă mai lungă de utilizare în care a fost înfășurat în jurul încărcătorului sau îndoit în mod repetat. Cablul deteriorat poate cauza arsuri termice și electrocutare. Prin urmare, IKEA recheamă încărcătorul USB ÅSKSTORM 40W gri închis.

Încărcătorul USB ÅSKSTORM 40W gri închis poate fi identificat prin numărul de model ICPSW5-40-1 care poate fi găsit pe eticheta de pe partea din spate a încărcătorului USB” este informația transmisă prin intermediul unui comunicat al brandului suedez.

Citește și: O femeie a cumpărat cu numai 18 lei o vază „banală” și s-a îmbogățit la scurt timp după ce a aflat ce era, de fapt, obiectul

Totodată, gigantul anunță că nu este necesară dovada achiziției, astfel că inclusiv clienții care au aruncat bonul fiscal se pot bucura de posibilitatea de a-și primii banii înapoi indiferent de magazinul în care se realizează returul.

IKEA a mai retras la sfârșitul anului anterior un produs

În luna decembrie a anului 2023, retailerul a decis rechemarea torturilor cu migdale și DAIM de 400 de grame din gama Almondy din cauza unui obiect metalic care a fost găsit într-un astfel de produs.

Deși nu toate produsele au fost bănuite de contaminare, IKEA a luat această măsură preventivă, anunțând următoarea perioadă de rechemare: 22.12.2023 - 22.01.2023.

Citește și: Ce poți să cumperi de la magazinele ANAF din București sau alte orașe din țară. Ce poți lua cu 30 de lei

„Rechemarea se limitează la torturile cu migdale Almondy, Tort cu migdale și DAIM de 400 de grame, achiziționate din magazinele IKEA, care fac parte din lotul L2140 și expiră la data de 18.11.2023.

Almondy îi îndeamnă pe clienții care au cumpărat acest produs să returneze produsul la magazinul de unde l-au achiziționat, pentru a le fi restituită integral suma plătită, sau să contacteze Almondy la www.almondy.com” sunt informațiile regăsite pe site-ul oficial.

„La Almondy, calitatea și siguranța produselor noastre este prioritatea numărul unu. Luăm foarte în serios acest incident, așa că, drept măsură de precauție, am decis să rechemăm produsele din magazinele IKEA, din lotul menționat mai sus. Am identificat măsurile pe care trebuie să luăm pe viitor pentru a ne asigura că astfel situații nu se vor repeta”, a relatat Margareta Johannesson, Quality Director la Almondy.

Citește și: O mamă și-a lăsat fiul bolnav să mânânce în magazin înainte de a achita, dar nu se aștepta la ce a urmat. Ce a făcut o angajată

Poșta Română, anunț pentru toți românii cu vouchere de energie. Data până la care le mai pot folosi pentru plata facturi... Câte ore pe an pierde în trafic un șofer din București. Între cele mai aglomerate orașe din lume se află și Capitala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x