Antena Căutare

Care sunt prețurile la mare de 1 mai 2023. Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru a petrece de Ziua Muncii pe litoral

Hotelierii de la malul mării așteaptă zeci de mii de turiști în minivacanța de 1 Mai. Și prețurile sunt pe măsură pentru cei care vor să se relaxeze pe litoral în următoarele zile. Iată ce cost au cazările.

colaj cu imagini de la mare cu lebede, copii, turisti pe plaja Galerie
Hotelierii de la malul mării așteaptă zeci de mii de turiști în minivacanța de 1 Mai. Și prețurile sunt pe măsură pentru cei care vor să se relaxeze pe litoral în următoarele zile. Iată ce cost au cazările și prețurile. | Shutterstock.com

Zeci de mii de turiști sunt așteptați pe litoral în minivacanța de 1 mai 2023. La final de săptămână, sunt anunțate mai multe evenimente la malul mării, motiv pentru care prețurile au explodat. Iată câți bani trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să-ți petreci weekend-ul la Marea Neagră.

Citește și: Câte grade vom avea în minivacanța de 1 mai. Cum va fi vremea în țară, pe litoral și la munte în cele trei zile libere

Minivacanța 1 mai 2023: Care sunt prețurile la mare de Ziua Muncii

Zilele libere de 1 mai 2023 îi fac pe români să bage adânc mâna în buzunar pentru a se bucura de vremea frumoasă de la mare. Pentru că e deja o tradiție ca Ziua Muncii să fie petrecută la pe litoral, românii sunt dispuși să plătească sume uriașe pentru a se răsfăța în perioda 28 aprilie - 1 mai 2023 pe malurile Mării Negre.

Ei bine, prețurile au luat-o razna și, cu toate acestea, unitățile de cazare sunt pline. Nici măcar stațiunile care erau considerate ieftine nu au costuri scăzute în această perioadă.

De exemplu, tarifele pentru o noapte în Vama Veche pornesc de la 150 de lei pentru o cameră la o locație de 3 stele. De asemenea, pe platformele de cazări nu mai sunt disponibile decât câteva unități de cazare, cu prețuri între 1.100 de și 1.665 pentru o cameră. Locurile pentru cort într-un camping ajung și ele la 200 de lei pe noapte.

Citește și: Horoscop 1 mai 2023. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate

În Mamaia e cu totul altă poveste. Doar pentru o singură noapte de cazare, turiștii scot din buzunar până la 2.400 de lei. În alte stațiuni, prin comparație cu Mamaia, prețurile sunt mai scăzute, însă tot piperate.

Un pachet de două nopți, la un hotel de 3 stele, în Costinești costă 350 de lei pentru o singură poveste. Pentru o locație de 4 stele, tariful crește la 520 de lei. În Venus, cazarea costă între 180 - 900 de lei, în funcție de locație.

Mai ieftin, turiștii găsesc în Eforie. Doar 150 de lei pe noapte. Având în vedere faptul că prețurile au crescut în ultima perioadă, este de așteptat ca tarifele pentru mâncare și băutură să fie și ele ridicate.

Potrivit Cancan, o sticlă de bere de 330 ml costă 20 de lei, în Mamaia. Ba mai mult, pentru o salată Caesar, turiștii trebuie să scoată din buzunar 59 de lei. Un burger costă 70 de lei, iar pofticioșii care își doresc o porție de coaste de porc cu cartofi trebuie să achite 87 de lei.

O porție de hamsii cu mămăligă, usturoi și lămâie costă nu mai puțin de 36 de lei, scrie antena3.ro. Acum ceva timp, românii scoteau din buzunar în jur de 10 lei, pentru o porție de 200 de grame.

Câte zile libere vom avea de 1 mai 2023, Ziua Muncii

Românii au parte de mai multe minivacanțe în 2023, printre care și cea de 1 Mai, Ziua Muncii. Conform codului muncii, ziua de 1 mai 2023 — Ziua Muncii, care pică luni - este liberă. Atfel, vor fi trei zile de concediu legal: sâmbătă, duminică și luni pentru cei mai norocoși dintre angajați.

Citește și: Zonele din București unde nu primești amendă pentru grătarul de 1 mai. La ce trebuie să fie atenți cetățenii

(P) 450 de voluntari din campania „O Românie Curată Începe de Acasă” au colectat peste 12 tone de deșeuri în 5 orașe din... Program magazine de 1 mai 2023. Când e deschis la Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi și restul supermarketu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x