Antena Căutare

Ce alocație vor avea copiii începând cu anul 2022. Tinerii vor primi mai mulți bani din ianuarie

Alocațiile și pensiile vor fi majorate începând cu ianuarie 2022. Premierul Niciolae Ciucă a anunțat că Guvernul a aprobat un pachet de măsuri sociale în favoarea copiilor, pensionarilor și persoanelor cu dizabilități.

Fetiță cu bani și pușculiță
Guvernul a aprobat majorarea alocațiilor | Shutterstock

Guvernul a aprobat majorarea punctului de pensie cu 10% şi a pensiei minime cu 25%, iar alocaţiile pentru copiii până în doi ani ajung la 600 de lei, iar pentru cei cu vârste între 2 şi 18 ani ajung la 243 de lei, potrivit news.ro.

Totodată, elevii vor avea alocația de 243 de lei până termină cursurile învățământului liceal sau profesional.

Ce alocație vor avea elevii de la 1 ianuarie 2022

Așadar, elevii vor avea alocații de 243 de lei, începând cu 1 ianuarie 2022.

„Aprobăm un pachet de măsuri sociale în beneficiul copiilor, pensionarilor și persoanelor cu dizabilități, așa cum ne-am asumat în programul de guvernare. Stabilim majorarea punctului de pensie cu 10% începând cu luna ianuarie a anului viitor de la 1.442 de lei, cât este în prezent, la 1.586 de lei. Decidem de asemenea creșterea indemnizației sociale pentru pensionari cu 25%, de la 800 de lei la 1.000 de lei, începând cu anul 2022”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

„De asemenea, majorăm alocația de stat pentru copii și instituim acordarea, anul viitor, a unei indemnizații suplimentare pentru persoanele cu dizabilități, respectiv a 13-a indemnizație. Alocația pentru copii crește la 600 de lei pentru copiii în vârstă de până la 2 ani, sau până la 3 ani în cazul copilului cu dizabilități. De asemenea, alocația de stat va crește la 243 de lei pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani, dar și după această vârstă pentru tinerii care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora”, a mai sups premierul.

Alocația de stat se cumulează cu indemnizația lunară, stimulentul lunar sau stimulentul de inserție.

Citește și: Deciziile oficiale: Ce măsuri sunt aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă. Fără mască în spații deschise, liber la petreceri

Ministrul Muncii au anunțat introducerea indemnizaţiei pentru persoanele cu dizabilităţi

De asemenea, Ministrul Muncii, Marius Budăi a explicat că s-au aprobat două Ordonanţe care implementează mare parte din pachetul social promis în programul de guvernare.

”Este o ordonanţă comună a Ministerului Muncii cu Ministerul Familiei, astfel încât, începând cu data de 1 ianuarie 2022, alocaţiile de stat epmntru copii se majorează, pentru cei cu vârste cuprinde între 0 şi 2 ani, alocaţia se majorează la 600 de lei, şi pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, alocaţia se majoreazaă la 243 de lei.

Potrivit Ordonanţei, pentru persoanele adulte cu handicap, indemnizaţia compensatorie se acordă după cum urmează:

a) în valoare de 350 lei pentru persoana cu handicap grav;

b) în valoare de 265 lei pentru persoana cu handicap accentuat;

c) în valoare de 60 lei pentru persoana cu handicap mediu.

Pentru copilul cu handicap indemnizaţia compensatorie se acordă după cum urmează:

a) în valoare de 300 lei pentru copilul cu handicap grav;

b) în valoare de 175 lei pentru copilul cu handicap accentuat;

c) în valoare de 60 lei pentru copilul cu handicap mediu.

„Stabilim acordarea în mod excepțional a unei indemnizații suplimentare, cea de-a 13-a, pentru persoanele cu dizabilități, indiferent de venituri. Indemnizația compensatorie se acordă o singură dată, anul viitor, în luna ianuarie. Aceste măsuri sunt asumate în programul de guvernare, şi vor fi fundamentate şi finanţate prin bugetul pe 2022”, a mai spus premierul Ciucă.

OUG privind implementarea formularului digital de intrare în România a fost adoptată. Ce trebuie să știi despre acest ce... Câte zile libere legale vor fi în anul 2022 și câte sărbători vor pica în weekend...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x