Antena Căutare

Ce se întâmplă cu Vlad Pascu după contestația pe care a făcut-o recent

Vlad Pascu a primit răspuns la contestația depusă la Tribunalul Constanța. Decizia nu este în favoarea tânărului.

colaj Vlad Pascu într-o mare de jurnaliști, Miruna Pascu și Mihai Pascu cu mască Galerie
Vlad Pascu rămâne în arest preventiv | Antena 1

Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai din vara anului trecut, a contestat decizia Judecătoriei Mangalia prin care i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă pentru încă 30 de zile. Acesta a invocat motivul că ar vrea să se pregătească pentru facultate.

Citește și: Ce se întâmplă cu judecătoarea din Mangalia după ce a făcut gafa uriașă, din timpul procesului lui Vlad Pascu. Ce riscă

Ce se întâmplă cu Vlad Pascu după contestația pe care a făcut-o recent

Tribunalul Constanța a judecat în cursul zilei de marți contestația tânărului. Contestația a fost respinsă, iar decizia magistraților este una definitivă, potrivit unei surse.

„Respinge, ca nefondată contestaţia declarată de Pascu Matei Vlad împotriva încheierii de şedinţă din data de 20.02.2024 pronunţată de Judecătoria Mangalia în dosarul nr. 4989/254/2023/a8.

Citește și: Cine e judecătoarea din cazul Pascu. Cât câștigă Ancuța Ioana Popoviciu, cea care a întrebat dacă Sebi Olariu e prezent în sală

În baza art.275 alin.2 C.p.p. obligă inculpatul Pascu Matei Vlad la plata sumei de 600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, este precizat în minuta instanței.

Mandatul de arestare preventivă pe numele lui Vlad Matei Psacu a fost prelungit de Judecătoria Mangalia cu încă 30 de zile. Accidentul produs de acesta în 2 Mai, la data de 19 august 2023, s-a soldat cu doi morți și trei răniți.

La momentul accidentului Vlad Pascu conducea un autoturism de colecție pe DN39. în jurul orei 5:25 dimineața, acesta a intrat într-un grup de pietoni. În urma accidentului, doi tineri, Roberta și Sebastian, și-au pierdut viața.

Vlad a fugit de la locul accidentului, însă a fost găsit de polițiști. Oamenii legii au constatat că era sub influența substanțelor interzise.

Citește și: Reacția tatălui Robertei după ultima încercare a avocaților lui Vlad Pascu de a-l scăpa de arest pe tânăr. Ce spune tatăl lui Sebi

În luna octombrie, tânărul a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, vătămare coroporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive. Acest dosar este pe rol la Judecătoria Mangalia.

Acesta nu este singurul său dosar. El a mai fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, împreună cu părinții săi, pentru trafic de substanțe interzise, dar și pentru determinarea unei persoane de a oferi declarații mincinoase sau influențarea acesteia să nu prezinte probe, cât și pentru punerea la dispoziție a propriei locuințe pentru consum de substanțe interzise. Acest dosar este pe rol la Tribunalul București.

Citește și: Familia lui Vlad Pascu recurge la o nouă metodă pentru a-i reduce sentința tânărului. Ce intenționează să facă

Această decizie vine după ce Inspecția Judiciară s-a autosesizat în urma desfășurării evenimentelor din cadrul ședinței de judecată din data de 22.02.2024 la Judecătoria Mangalia, când judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu, cea care se ocupă de judecarea cazului lui Vlad Pascu, a strigat numele lui Sebi Olariu, unul dintre tinerii morți în accidentul de la 2 Mai.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public privind modul de desfăşurare a şedinţei de judecată din data 22.02.2024 la Judecătoria Mangalia, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu faţă de judecătorul desemnat să soluţioneze dosarul privind accidentul din data de 19.08.2023”, au anunţat reprezentanţii Inspecţiei Judiciare.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a luat măsuri. ONG-ul a cerut excluderea din magistratură a judecătoarei care se ocupă de acest caz.

Vlad Pascu a cerut pentru a șasea oară eliberarea, dorind să fie arestat la domiciliu pentru a se pregăti pentru facultate. El s-a prezentat în fața magistraților la costum și tuns. Modul în care a fost protejat de polițiști a stârnit controverse atât în rândul gardienilor, cât și în rândul civililor.

Citește și: Tatăl lui Sebi ridică un monument la locul tragediei din 2 Mai. Declarațiile cu ochii în lacrimi făcute de părinte

Acesta a petrecut o jumătate de oră pentru a încerca să-i convingă pe judecători că regretă faptele comise și a cerut arestarea la domiciliu:

„Regret toate faptele. Nu a fost cu intenție. Nu scuză că m-am urcat sub influența altor substanțe la volan. Vreau să subliniez că nu am avut vizibilitate și timp de reacție pentru a putea preveni. Știu că o să fie o pedeapsă cu executare pe baza legii Anastasia.”

„Nu cred că sunt vorbele lui. E un joc murdar în spate”, declară tatăl lui Sebastian.

„Acum vrea să-și continue studiile? Și copila mea trebuia să fie anul II la facultate și, din păcate, nu se mai poate”, declară și tatăl Robertei.

Părinții lui Vlad Pascu s-au prezentat la primul termen de judecată la Tribunalul București. Mihai Pascu s-a declarat nevinovat, deși anchetatorii au găsit muniție în casa acestua, iar Miruna Pascu nu a dat nicio declarație, aceasta fiind acuzată de șantaj.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Noi reglementări privind țigările electronice. E vorba de amenzi în cazul în care nu se respectă legea... Google marchează ziua de azi, 29 februarie 2024, cu un doodle special, vizibil și în România. Ce reprezintă animația cu ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x