Antena Căutare

Ce sumă trebuie să plătească un bărbat din Iași la întreținere, după ce nu și-a mai achitat cheltuielile câțiva ani. Cât datorează

Un bărbat din Iași trebuie să scoată din buzunar o adevărată avere pentru a-și achita cheltuielile pe care le-a strâns de-a lungul anilor la întreținere. Suma pe care o datorează nu este deloc mică.

Colaj cu un bărbat care își ține mâna în cap și multe bancnote românești Galerie
Un bărbat din Iași trebuie să scoată din buzunar o adevărată avere pentru a-și achita cheltuielile pe care le-a strâns de-a lungul anilor la întreținere | Shutterstock

Un ieșean a întrecut toate recordurile. Bărbatul are de plătit o sumă impresionantă la întreținere, după ce nu și-a mai achitat datoriile timp de câțiva ani. Asociația de proprietari încearcă de aproximativ 5 ani să recupereze, pe cale legală, banii pe care locatarul trebuia să-i dea.

În timp ce alte persoane încearcă să își achite cheltuielile cât mai rapid pentru a scăpa de o grijă, un bărbat din Iași a făcut tot posibilul să nu își plătească întreținerea. Acesta este dator o adevărată avere.

Citește și: Garsoniera din Târgu Mureș care a provocat isterie în online. Dușul este poziționat lângă birou, iar toaleta este un mister

Cazul ieșeanului a ajuns deja în fața judecătorilor, unde se face tot posibilul ca bărbatul să scoată din buzunar suma uriașă pe care o are de plătit. Un detaliu bizar este faptul că acesta nu mai locuiește la respectivă.

Cât trebuie să plătească un bărbat din Iași pentru întreținere, după ce nu și-a mai achitat cheltuielile

Bărbatul din Iași a ajuns să strângă o datorie de 28.000 de lei, plus penalizări de 30.000 de lei. Așadar, acesta are de achitat o sumă de aproximativ 12.000 de euro pentru întreținerea de-a lungul anilor.

„Omul are problemele lui de nu a plătit întreținerea, nici nu mă interesează acum pe mine, vreau doar să recuperez banii pe care îi datorează. Am ajuns în instanță de mai bine de 2 ani, însă datoria este mult mai veche, altă cale nu este, doar că durează ceva timp până se soluționează.

Eu cred că așa se va ajunge, până la urmă, la un final și o să ne recuperăm și suma de 30.000 de lei. Din fericire, nu am avut probleme în cadrul asociației din cauza datoriei lui, însă regula este clară, dacă ai consumat ceva, trebuie să plătești. Nu îl cunosc personal pe dumnealui, nici măcar nu mai stă în apartamentul respectiv, dar asta nici nu este important, trebuie să plătească acum, asta e tot ce contează. Lucrurile sunt complicate și vrem să se termine odată totul”, a mărturisit președintele asociației de proprietari, Liviu Andronache, conform bzi.ro.

De asemenea, singura modalitate prin care proprietarul poate recupera suma uriașă de bani, pe care locatarul a strâns-o în câțiva ani, este pe cale legală. Se va lua în calcul regulile pe care cele două părți a trebuit să le respecte.

Citește și: Ce drepturi, dar și ce obligații au chiriașii. Ce trebuie să știe cei care aleg să nu-și achiziționeze o locuință proprie

„În astfel de cazuri, dacă persoana respectivă refuză să plătească suma pe care o datorează, atunci judecata rămâne singura soluție. Se ajunge în astfel de situații, deoarece locatarii nu sunt responsabili, însă mai sunt și cazuri în care președinții sau administratorii nu și-au făcut treaba și s-a ajuns aici”, au transmis și reprezentanții unei companii care administreze mai multe asociații de proprietari din Iași, potrivit sursei citate mai sus.

Locul de muncă plătit regește, cu până la 3.000 de euro pe lună. Angajatorii caută români muncitori... Rezultate Loto azi, 24 martie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x