Antena Căutare

Ce tradiții și obiceiuri trebuie neapărat să respecți de Sfântul Andrei, ca să îți meargă bine tot anul! Așa alungi ghinionul din viața ta

În ziua de 30 noiembrie este o sărbătoare importantă pentru milioane de români, dar puțini știu ce tradiții și obiceiuri trebuie ținute pentru a-ți merge bine tot anul!

În ziua de 30 noiembrie este o sărbătoare importantă pentru milioane de români, dar puțini știu ce tradiții și obiceiuri trebuie ținute pentru a-ți merge bine tot anul!

Sfântul Andrei este nu doar prilej de a serba onomastica celor dragi, ci și ocazie bună pentru a respecta anumite tradiții ce pot aduce prosperitatea și armonia în casă.

În tradiția veche, noaptea de Sfântul Andrei este știută ca fiind una magică, în care oamenii trebuie să se ferească de spiritele rele. Se spune că strigoii își fac apariția în ajun și provin din sufletele celor pedepsiți că nu au avut o viață dreaptă.

Stela Popescu a transmis un mesaj emoționant românilor! Clipul nu a mai fost difuzat până acum!

Usturoiul este talismanul perfect pentru alungarea spiritelor rele. Purtat prin buzunare sau agățat în diferitele cotloane ale casei, acesta alungă energiile negative, vrăjile și răul.

În unele locuri, obiceiul impune ca și mâncarea să aibă la bază niște usturoi. Bătrânii ne sfătuiesc să purtăm la noi cruciulițe sfințite, ca nimic rău să nu se atingă de noi.

Tot de Sfântul Andrei, tinerele nemăritate își pun busuioc sub perna pe care dorm, ca să-și viseze alesul inimii. Mai mult decât atât, fetele întorc un ulcior de lut cu gura în jos și, folosind trei cărbuni încinși și o incantație specială, aruncă o vrajă asupra inimii bărbatului dorit.

Detalii neștiute! Ce pensie avea Stela Popescu, după mai bine de 50 de ani de carieră!

O altă tradiție de Sfântul Andrei spune că femeile care vor să își vadă ursitul trebuie să stea dezbrăcate între două oglinzi, la miezul nopții, având în mână două lumânări aprinse.

De Sfântul Andrei, gospodinele care vor să țină armonia și liniștea în casă trebuie să întoarcă toate cănile și toate vasele cu gura în jos, pentru ca niciun spirit rău să nu își facă vreun culcuș înăuntru.

Animalele și păsările primesc apă sfințită și busuioc prin mâncare, ca să nu se atingă duhurile rele și strigoii de ele.

O tânără de 17 ani din Oțelu Roșu a ales să-și pună capăt vieții într-un mod cumplit! Polițiștii o căutau de patru zile... Vine iarna! Cod galben de ninsori la nici 100 de kilometri de București! Vremea se schimbă radical!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x