Antena Căutare

Doi adolescenți români, eroi în Italia! Au salvat un bătrân de la înec: „Noi doi l-am ridicat”

Doi tineri români au devenit eroi în Italia, după ce au salvat un bătrân de la înec. Ce a urmat ulterior.

doi tineri romani au salvat un batran de la inec in italia Galerie
Doi tineri români, eroi în Italia! Au salvat un bătrân de la înec | Shutterstock / Captură foto via cronachemaceratesi.it

Turistului, de 82 de ani, i se făcuse rău în apă, însă cei doi tineri români l-au salvat fără să stea o secundă pe gânduri.

Citește și: Momentul în care niște turiști sar la bătaie când salavamarii le interzic să intre în marea agitată. Încăierarea a fost filmată

Cum au ajuns doi tineri români eroi în Italia. Și-au riscat viețile să o salveze pe a treia

Bătrânul din zona Lombardia ar fi mers să înoate în mare, însă la aproape 30 de metri de țărm i s-a făcut rău, timp în care cei doi adolescenți l-ar fi văzut și i-au sărit în ajutor, scrie Stiridiaspora.ro.

Ștefan Scolastico, de 18 ani, salvamar cu origini în Cluj-Napoca, și Viorel Balaban, în vârstă de 17 ani, sunt cei doi români care i-au salvat viața italianului. Fără să stea pe gânduri, cei doi i-au sărit imediat în ajutor și au reușit să aducă victima la mal.

Citește și: Recomandările autorităților după tragedia de pe litoral, unde 4 persoane au murit înecate. Ce a spus Raed Arafat

„Mă aflam pe malul mării, când o femeie mi-a arătat un bătrân pe care îl cunoștea, care era în larg și plutea cu dificultate în apă.

La acel moment, am luat vâslele și am înotat pe o distanță de aproximativ treizeci de metri. Odată ce l-am ajuns, i-am spus imediat 'Sunteți bine, domnule?'. Cu toate acestea, chiar dacă era încă conștient, nu putea să-mi răspundă pentru că înghițise multă apă și avea dificultăți în a respira", a spus Ștefan Scolastico, citat de Il Resto del Carlino, mai notează Stiridiaspora.ro.

Apoi, a venit și cel de-al doilea adolescent: „Noi doi l-am ridicat pe suprafața plutei: eu îi susțineam capul bătrânului, în timp ce salvamarul îi ridica picioarele, pentru a evita să se rănească", a explicat tânărul de 17 ani.

Ulterior, un localnic i-a acordat bătrânului primul ajutor și, împreună cu o a patra persoană salvamar, l-au adus pe bătrânul italian înapoi la mal.

După ce au ajuns la mal, bătrânul a rămas conștient și a primit îngrijiri până când ambulanța 118 a sosit la fața locului. El a fost apoi transportat la spital, pentru monitorizare.

„Când am ajuns pe plajă, bătrânul a rămas conștient tot timpul, apoi l-am așezat pe plută, acoperindu-l cu o umbrelă. Între timp, a vomitat multă apă”, a povestit unul dintre tineri, pentru Stiridiaspora.ro.

„Nu le e rușine să ceară?” Care categorie de bugetari nu va mai primi vouchere de vacanță. Marcel Ciolacu "îi trage... (P) Optimizarea SEO atunci și acum: iată pe ce să te concentrezi în prezent...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x