Antena Căutare

Momentul în care niște turiști sar la bătaie când salavamarii le interzic să intre în marea agitată. Încăierarea a fost filmată

Un grup de turiști s-au îcăierat cu salvamarii care le-au interzis să intre în marea agitată. Incidentul s-a petrecut la Eforie Nord, marți, pe 15 august 2023.

În contextul în care la mare s-au întâmplat tragedii ca urmare a valurilor și curenților, salvamarii au devenit mai fermi în privința avertismentelor. În Eforie Nord mai mulți turiști s-au încăierat cu salvamarii care nu i-au lăsat să intre în apă într-o zi în care era arborat steagul roșu. Conflictul a început când un turist a aruncat cu o piatră într-un salvamar care se afla pe skijet. La încăierare au participat și alți turiști, dar și colegi de-ai salavamarului, potrivit adevărul.ro. Incidentul, care este anchetat de autorități, a fost filmat și publicat pe rețelele sociale.

Imagini cu încăierarea dintre turiști și salvamari

În imaginile de pe TikTok se observă o adevărată luptă la malul mării, între salvamari și turiștii care doreau să-și riște viața, iar în fața lor valurile se văd valurile foarte mari care, chiar și la mal i-ar fi doborât.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Recomandările autorităților după tragedia de pe litoral, unde 4 persoane au murit înecate. Ce a spus Raed Arafat

Meteorologii au anunțat pentru această perioadă în Dobrogea și în bazinul vestic al Mării Negre intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 55...65 km/h.

„Vă îndemnăm să vă informați cu privire la condițiile de înot, să alegeți zonele desemnate pentru scăldat și să ascultați mereu sfaturile salvamarilor. Siguranța voastră și a celor dragi trebuie să fie mereu pe primul loc”, a transmis ISU.

Citește și: Cum se distrează Nicușor Dan pe litoral. Imaginile cu primarul Capitalei în prosop au devenit virale | FOTO

În nici 24 de ore 6 oamnei au murit încați pe litoral. Specialiștii atrag atenția asupra curenților rip din Marea Neagră.

Florin Tătui, profesor la Facultatea de Geografie a UB, a explicat cum se manifestă acești curenți și de ce sunt ei periculoși.

„Curenții rip reprezintă curenți de apă orientați către largul mării, din zona de plajă spre larg, sunt aproximativ perpendiculari pe plajă și se caracterizează printr-o scurgere orizontală a apei. Acest lucru înseamnă că ei nu au o curgere verticală, turbulentă, deci nu sunt niște curenți care să tragă turiștii la fund, ci trag persoanle la suprafața apei către larg”.

Florin Tătui a oferit sfaturi pentru turiști, în caz că sunt surprinși de astfel de „curenți rip”. Cel mai important este ca turiștii să știe că nu trebuie să înoate împotriva curentului, ci paralel cu plaja:

„Dacă sunteți surprinși de curenții rip și simțiți că sunteți trași către larg, trebuie să rămâneți calmi, să nu vă agitați și să încercați să plutiți. Acești curenți nu ne trag la fund, ci plutim către larg, cu viteze destul de mari. Încercați să agitați mâinile și să strigați după ajutor. Nu înotați împotriva curentului. Trebuie să înotam paralel cu plaja, până când simțim că nu mai suntem trași către larg și apoi să înotam spre plajă”, a explicat specialistul.

Afaceri mici, visuri mari - nouă serie Observator despre românii care au construit afaceri din pasiune. Miercurea, de la... Câte zile libere legale vor avea romanii în 2024. Schimbările care aduc bucurie pe chipurile românilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x