Antena Căutare

Inca 5 noi cazuri de imbolnavire cu West Nile. Numarul total ajunge la 20

Institutul Cantacuzino a confirmat inca cinci noi cazuri de infectare cu virusul West Nile. In prezent, in Romania sunt confirmate 20 cazuri de imbolnavire cu virusul West Nile, conform datelor furnizate Ministerului Sanatatii de catre Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile si a rezultatului probelor de laborator de la Institutul National de Cercetare- Dezvoltare Cantacuzino. Potrivit Ministerului Sanatatii, in ultima saptamana nu au mai fost inregistrate decese cauzate de acest virus.


Situatia cazurilor de imbolnavire cu West Nile, pe judete este urmatoarea: Dolj - 1 caz; Alba - 1 caz; Buzau - 1 caz; Cluj - 1 caz; Ialomita - 2 cazuri; Galati - 1 caz; Sibiu - 1 caz; Bucuresti - 3 cazuri; Teleorman - 1 caz; Mures - 2 cazuri; Constanta - 4 cazuri; Calarasi - 1 caz; Iasi -1 caz.

Starea de sanatate a pacientilor care primesc asistenta medicala in spitale este buna. Medicii au constatat ca niciuna dintre persoanele care au fost infectate nu a folosit substante de indepartare a tantarilor din jurul locuintei, din locuinta si nici nu aplica substante repelente pe tegument.

Specialistii de sanatate publica recomanda populatiei sa respecte sfaturile medicilor si sa ia toate masurile necesare prevenirii imbolnavirilor.

Untitled stire... Arheologii au deshumat ramasitele luptatorilor anticomunisti de la Taga...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x