Antena Căutare

Moșii de iarnă 2024. Rugăciunea pe care să o rostești în Sâmbăta Morților. Cuvintele puternice pe care să le spui pe 9 martie 2024

În 2024, Moșii de iarnă se prăznuiesc pe data de 9 martie. Se spune din popor că în această zi este indicat să ne rugăm pentru sufletele celor care nu mai sunt printre noi. Iată rugăciunea puternică pe care trebuie să o rostești astăzi pentru a nu avea necazuri anul acesta.

O persoană care se roagă și lumânări aprinse Galerie
În 2024, Moșii de iarnă se prăznuiesc pe data de 9 martie | Shutterstock

Ca în fiecare an, Moșii de iarnă se vin cu o mulțime de tradiții, obiceiuri și superstiții de care să ținem cont. Credincioșii merg la biserică și împart pachețele cu mâncare în această zi dedicată celor adormiți.

De asemenea, există câteva activități casnice pe care gospodine nu trebuie să le facă pe data de 9 martie 2024. Le este interzis să dea cu mătura, să arunce gunoiul sau să spele hainele.

Tot în Sâmbăta Morților de iarnă, foarte multe persoane se roagă pentru sufletele răposaților. În rândurile de mai jos este o rugăciune pe care trebuie să o rostești pe 9 martie 2024, de Moșii de iarnă. Se spune că aceasta te ferește de necazuri și aduce liniștea sufletească.

Rugăciune puternică pentru Moșii de iarnă 2024

Atunci când se prăznuiesc Moșii de iarnă, credincioșii obișnuiesc să dea de pomană oamenilor săraci sau vecinilor pentru sufletelor răposaților. De asemenea, aceștia trebuie să spună și o rugăciune puternică pe data de 9 martie 2024.

Citește și: Rugăciunea lui Iisus Hristos pentru zi de zi. E cea mai puternică cuvântare pentru Mântuitor, conform lui Arsenie Boca

„Pomenește, Doamne, pe cei ce întru nădejdea învierii și a vieții celei ce va să fie au adormit, părinți și frați ai noștri și pe toți cei care întru dreapta cre­dință s-au săvârșit, și iartă-le lor toate greșelile pe care cu cuvântul sau cu fapta sau cu gân­­dul le-au săvârșit, și-i așază pe ei, Doamne, în locuri lumi­noase, în locuri de verdeață, în locuri de odihnă, de unde au fugit toată dure­rea, întristarea și sus­­pinarea, și unde cercetarea Feței Tale veselește pe toți sfinții Tăi cei din veac.

Dăruiește-le lor și nouă Împă­răția Ta și împărtășirea bunătăților Tale celor negrăite și veș­nice și des­fătarea vieții Tale celei ne­sfâr­șite și fericite.

Că Tu ești învierea și odihna ador­­­mi­ților robilor Tăi (numele), Hris­toase, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte și Prea­sfân­tului și Bunului și de viață făcă­to­ru­lui Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin. Cu sfinții odihnește, Hristoase, su­fle­tele adormiților robilor Tăi, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit!”, este rugăciunea care trebuie rostită de Sâmbăta Morților, potrivit playtech.ro.

Motivul pentru care se împart colaci de Moșii de iarnă

O tradiție de care se ține cont și în ziua de astăzi se referă mâncarea pe care credincioșii o duc la biserică în Sâmbăta Morților. Din popor se spune că se merge cu colivă, vin și colaci pe care preotul o să-i sfințească după slujbă sau în timpul ei.

Citește și: Rugăciunea săptămânală care te poate te ține departe de cele rele. Când se rostește și cui îi este închinată

Pe data de 9 martie 2024, gospodinele aprind cuptoarele pentru a face colaci deoarece aceștia au o semnificație importantă. La nunți și botezuri ei sunt un semn al bucuriei în timp ce la înmormântări simbolizează trecerea omului prin viață, închiderea ciclului vieții și un pod de trecere către o lume nouă, lumea de dincolo.

Moșii de iarnă 2024. Tradiții și superstiții de Sâmbăta Morților. Ce nu este bine să faci pe 9 martie... Cum arată azi mormântul lui Sebi, băiatul ucis cu mașina de Vlad Pascu, în accidentul de la 2 Mai. Detaliul observat de ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x