Antena Căutare

O femeie și-a lăsat barba să crească timp de două luni, apoi și-a ras-o. Povestea ei de viață i-a impresionat pe mulți internauți

O femeie din Buckinghamshire, Anglia, are o poveste de viață impresionantă. Afecțiunea de care suferă i-a dat puterea să meargă mai departe, dar și curajul de a fi solidară cu femeile care suferă de aceeași problemă.

colaj femeie care isi rade barba
O femeie din Buckinghamshire, Anglia, are o poveste de viață impresionantă | capturi TikTok

Annette a devenit virală pe rețelele sociale, acolo unde și-a construit o comunitate de fani solidă.

Citește și: Ce trebuie să știi dacă ai născut în luna octombrie. Motivul pentru care bebelușii ar putea avea o viață lungă

Cine este femeia care și-a lăsat barbă, apoi și-a ras-o. Gestul făcut are legătură cu afecțiunea de care suferă atât ea, cât și alte femei

Annette trăiește în Buckinghamshire, Anglia. Femeia suferă de sindromul ovarelor polichistice (SOP) și, din această cauză, îi crește păr excesiv pe față și a luat în greutate, scrie BBC.

Și-a lăsat barba să crească două luni, apoi și-a ras-o în semn de solidaritate cu femeile care suferă de aceeași afecțiune ca a ei. Femeia își dorește să crească nivelul de conștientizare despre SOP.

Annette este destul de activă pe rețelele sociale, iar pe TikTok și-a creat o comunitate de aproape 70.000 de fani.

„Atât de multe femei se simt singure și vreau să le spun că nu ar trebui să se simtă așa”, a spus ea.

Citește și: Care sunt semnele care prevestesc un infarct și ce este indicat să faci. Ele pot apărea cu câteva ore, zile sau săptămâni înainte

Săptămâna trecută, Annette și-a ras barba pe care o avea de două luni. Se afla într-o locație din orașul ei natal și a strâns peste 2.000 de lire sterline pentru organizația de caritate Verity, care sprijină femeile care suferă de SOP.

Principalele simptome de care femeia suferă sunt hirsutismul sau excesul de pilozitate, infertilitatea, schimbările de dispoziție, acneea cauzată de dezechilibrul hormonal. Annette a început să le observe încă din adolescență, însă a primit diagnosticul de SOP din întâmplare, atunci când a fost consultată de un medic generalist.

Acum, în vârstă de 48 de ani, mărturisește că nu a avut niciodată o menstruație regulată. Mai mult, i s-a spus să ia pilula contraceptivă și să se reîntoarcă atunci „când își va dori să rămână însărcinată”.

„Motivul principal pentru care fac acest lucru (n.r. bărbieritul) este că vreau să atrag atenția asupra faptului că nu se cunosc suficiente informații despre SOP și că nu sunt suficiente cercetări în acest sens”, a explicat femeia.

Ce este sindromul ovarelor polichistice

Sindromul ovarelor polichistice este o tulburare endocrină, fiind una dintre cele mai comune cauze de infertilitate la femei. Ovarele se măresc și conțin mai mulți săculeți umpluți cu foliculi inofensivi (lichid) care împiedică eliberarea ovulelor, ceea ce înseamnă că ovulația nu va avea loc. Ovarele polichistice conțin un număr mare de foliculi care pot avea o dimensiune de până la 8 mm.

Simptomele pot include menstruația neregulată sau lipsa ei, ovulația neregulată sau lipsa ei, fertilitate redusă, pilozitate facială sau corporală excesivă, acnee, creșterea în greutate, însă există posibilitatea ca unele femei să nu se confrunte cu niciun simptom, potrivit Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie.

Când suferi de SOP, ovarele produc o cantitate anormală de androgeni, hormoni sexuali masculini care, de obicei, sunt prezenți la femei în limite mici. Cauza exactă nu este cunoscută, însă se crede că se datorează istoricului familial.

SOP este legat de niveluri anormale de hormoni din organism, inclusiv niveluri ridicate de insulină.

Insulina este un hormon care controlează nivelul zahărului din sânge.

Multe femei care suferă de SOP sunt rezistente la acțiunea insulinei în organism, iar corpul lor produce niveluri mai mari de insulină pentru a combate acest lucru, ceea ce va duce la creșterea producției hormonilor, cum este testosteronul.

ANPC vrea ca toate restaurantele să treacă lista cu ingrediente în meniu. Ce spun organizațiile patronale despre noua sc... ANM anunță o iarnă blândă, cu ninsori salbe și temperaturi peste limitele climatologice. Ce ne așteaptă în ianuarie și f...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x