Antena Căutare

Pasajul Basarab va fi gata in aprilie daca vremea e buna

Pasajul Basarab poate fi gata in aprilie doar daca vremea este buna, spun constructorii acestuia, italienii de la Astaldi si spaniolii de la FCC Construccio. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, anunta sambata ca pasajul va fi deschis circulatiei in luna martie.

Se lucreaza in continuare, chiar daca nu la betonare, pentru ca vremea nu permite, insa se fac diferite montaje sau legaturi. Activitatea nu s-a oprit, insa inaugurarea pasajului peste o luna este conditionata de vreme"


Potrivit unui comunicat de presa al Primariei Capitalei, edilul a verificat, sambata, stadiul lucrarilor la Pasajul Basarab. Sorin Oprescu a precizat ca in acest moment jumatate din podul hobanat a fost betonat, urmand ca la finalizarea acestei etape sa inceapa tensionarea hobanelor(cabluri pentru partea suspendată a pasajului ).

"In martie se vor face probele pe pasaj, iar la sfarsitul lunii vom da drumul la circulatia rutiera. Lucrarile la linia de tramvai vor mai dura, dar asta este etapizarea fireasca, calea ferata nu se poate finaliza inainte de tensionarea hobanelor si asezarea pe pozitia finala a tablierului podului, pentru ca importanta este in primul rand siguranta oamenilor", a declarat primarul Capitalei, citat in comunicat.

Pasajul Basarab va realiza legatura rutiera si de tramvai intre Bulevardul Nicolae Titulescu - Soseaua Orhideelor - Podul Grozavesti - Bulevardul Vasile Milea (pentru circulatia tramvaielor), respectiv Soseaua Grozavesti, intregindu-se astfel inelul principal de circulatie al Municipiului Bucuresti in partea de nord-vest. Proiectul cuprinde doua traversari majore de obstacole, a raului Dambovita peste podul existent largit si a caii ferate in zona Garii de Nord.

Citeste si Jurnalul

Foto: Intact Images

Numarul cazurilor de gripa si viroze, in crestere... Zeci de mii de persoane renunta la cetatenia romana in favoarea celei maghiare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x