Antena Căutare

Preparatul neașteptat care se va servi la încoronarea Regelui Charles, ales chiar de el. Ce ingrediente conține

Pregătirile pentru încoronarea Regelui Charles sunt în toi, iar viitorul rege a ales deja preparatele pe care le va servi la banchetul de după festivitatea de încoronare. Iată ce rețete vor pregăti bucătarii de la Casa Regală.

colaj foto Regele Charles și Regina Camilla Galerie
Pregătirile pentru încoronarea Regelui Charles sunt în toi, iar viitorul rege a ales deja preparatele pe care le va servi la banchetul de după festivitatea de încoronare. Iată ce rețete vor pregăti bucătarii de la Casa Regală. | Getty Images

Încoronarea Regelui Charles care va avea loc pe 6 mai 2023 este unul dintre cele mai așteptate evenimente din Marea Britanie și poate chiar din lume. Vor fi trei zile de sărbătoare în Marea Britanie și mare parte din pregătiri au început deja. Regele Charles a ales deja rețetele pentru banchetul care se va da în cinstea sa și meniul seamănă destul de mult cu cel de la încoronarea mamei sale. Iată despre ce este vorba.

Ce rețete de mâncare a ales Regele Charles pentru ziua încoronării sale

În 1953, când a fost încoronată Regina Elisabeta, evenimentul a fost grandios și transmis în direct de către BBC, una dintre cele mai importante televiziuni din lume și singura care lua parte la toate evenimentele importante de la Casa Regală.

Regele Charles nu și-a invitat nepoții, pe fiii lui Harry și Meghan Markle, la încoronare. Care este motivul

După ceremonia de încoronare va avea loc și un banchet, iar preparatele au fost deja alese de însuși Regele Charles. El a ales un fel de mâncare ce face referire la „Coronation Chicken", un preparat pe bază de curry şi maioneză inventat pentru încoronarea Reginei Elisabeta în 1953.

„Palatul Buckingham a declarat pe site-ul său că felul de mâncare a fost ales personal de Charles şi Camilla şi «se adaptează uşor la diferite gusturi şi preferinţe», reprezentând o reţetă pentru sute de prânzuri comunitare planificate în toată Marea Britanie pentru a marca evenimentul din 6 mai”, scrie Agerpres, potrivit Daily Mail.

Se știe despre Regele Charles că îi plac foarte mult brânzeturile și ouăle, mai notează Daily Mail. Felurile de mâncare pe care le-a ales pentru banchetul dat în cinstea lui conțin fasole boabe, tarhon, dar și spanac. Preparatul a primit denumirea de „Coronation Quiche” și seamănă foate mult cu preparatul care a fost servit la banchetul dat în cinstea Reginei Elisabeta.

„Coronation Quiche”, un preparat care se adaptează ușor la diferite gusturi. Ce așteptări au bucătarii regali

Preparatul a fost ales de Regele Charles și Regina Consort Camilla și este descris ca fiind un preparat accesibil care „se adaptează uşor la diferite gusturi şi preferinţe”. Meniul va fi preperat de bucătarul regal Mark Flanagan care colaborează cu Palatul Buckingham din 2002.

Ce nu are voie să facă Kate Middleton în prezența regelui Charles. Protocolul pe care trebuie să îl respecte la masa de Crăciun

Quiche a fost ales pentru că este considerat un fel de mâncare bun pentru a lua la o petrecere de stradă și poate fi servit cald sau rece. De asemenea, se potrivește unei mari varietăți de cerințe și preferințe dietetice și este considerată a fi „nu prea complicată pentru a face sau necesită ingrediente costisitoare sau greu de procurat”. Mai mult decât atât, se speră ca acest fel de mâncare să fie o inspirație pentru britanici să-l prepare chiar la ei acasă.

Fostul bucătar Darren McGrady de la Palatul Buckingham a declarat că alegerea regelui nu a fost o surpriză, deoarece lui Charles îi place orice mâncare care conține ouă și brânză. Acesta a lucrat pentru Regina Elisabeta 15 ani și a declarat că a gătit de mai multe ori acest preparat pentru Regele Charles.

„Nu este o surpriză faptul că regele Carol al III-lea a împărtășit quiche-ul de încoronare pentru a sărbători încoronarea sa. Mama lui, regina, iubea ciocolata, dar regele iubea orice cu ouăle și brânza. Am facut asta de multe ori pentru el... Mai ales cu somon pe care l-a prins în râul Dee”, a scris el pe Twitter.

Quiche-ul a fost prezentat și într-o postare pe social media. Un bucătar de la palat, îmbrăcat într-o uniformă albă și o pălărie de bucătar, a fost arătat făcând quiche-ul.

Quiche-ul este cunoscut ca un fel de mâncare clasic francez, dar se spune că a provenit de fapt din Germania în Evul mediu, cuvântul quiche provenind din germană "kuchen", care înseamnă „tort”.

Citeste mai multe știri pe subiecte interantionale pe catine.ro

Dieta care te ajută să scapi de kilogramele acumulate după Paște. Ce alimente trebuie eliminate din meniu... Rețetă de plăcintă cu brânză. Cum se face preparatul care nu trebuie să lipsească de pe masă de Izvorul Tămăduirii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x