Antena Căutare

Problemele de vedere care pot ascunde un diagnostic crunt. Ce înseamnă dacă vedeți „musculițe” pe retină

Deși problemele oftalmologice sunt adesea - culmea- trecute cu vederea până când nu devin grave, specialiștii au avertizat că unele dintre ele pot ascunde probleme serioase de sănătate. Iată semnele adesea ignorate care ar putea însemna că vă confruntați cu o boală cronică. Ignorată, poate duce chiar și la orbire.

control ochi
Problemele de vedere care pot ascunde o boală cronică. Semnele care nu trebuie ignorate | Pixabay

Este o informație mai puțin cunoscută, însă ochii pot da, la rândul lor, anumite semnale de alarmă, atunci când corpul se confruntă cu o problemă de sănătate ce nu are legătură neapărată cu vederea.

Experții au dezvăluit că și unele simptome banale, cu care ne-am confruntat cu toții la un moment dat, ar putea să fie un indice al unei boli. Este vorba despre diabetul de tip 2, iar următoarele semnale ar putea însemna că este necesar un consult medical de specialitate. Cum vă dați seama că v-ați putea afla deja într-o stare avansată a bolii. Ignorată, afecțiunea poate duce, în timp, la orbire.

Citește și: A observat o pată roșie pe ochi, dar a crezut că e doar un vas de sânge spart. Curând a primit un diagnostic grav

Problemele de vedere care pot ascunde un diagnostic crunt. Semnele care ar trebui să vă trimită la medic

Printre simptomele care pot apărea la nivelul ochilor se numără roșeata, durerea în jurul ochilor, vederea blurată, pierderea bruscă a vederii, vedere tot mai încețoșată și chiar și banalele „musculițe” pe care le vedem adesea atunci când ne uităm direct în lumină. Opticienii avertizează că acestea pot fi semne ascunse ale diabetului de tip 2. Vizita la medic este recomandată în această situație, deoarece vederea vă va fi afectată în continuare, iar boala poate fi deja într-un stadiu avansat.

Desigur, dacă ați întâmpinat doar una dintre aceste probleme de vedere, din când în când, cel mai probabil nu aveți de ce să vă faceți griji. Un test oftalmologic este însă întotdeauna bine venit.

„Testele oftalmologice verifică vederea în cazul în care nevoie de ochelari. Ele joacă însă, de asemenea, un rol vital în verificarea potențialelor afecțiuni grave de sănătate, cum ar fi diabetul”, a declarat Kyla Black, de la Boots Opticians, citată de Daily Mail.

Citește și: O femeie s-a dus cu fiica ei la un control oftalmologic, pentru că observase ceva ciudat la ochiul copilei. Ce a putut descoperi

Cum îți dai seama dacă suferi de diabet de tip 2. Ce afecțiune poate apărea la nivelul ochilor. Poate duce chiar la orbire!

În cadrul săptămânii de conștientizare a diabetului, aceasta a enumerat cinci simptome care pot ridica un semnal de alarmă în cazul în care suferiți de această boală fără să știți. Kyla Black, care a lucrat ca medic oftalmolog de peste 25 de ani, a inclus pe listă agravarea treptată a vederii sau chiar pierderea bruscă a acesteia.

De asemenea, formele care plutesc în câmpul vizual (plutitoare), vederea încețoșată sau neregulată și durerea sau roșeața ochilor au fost celelalte trei semne de avertizare. Aceste simptome sunt cauzate de retinopatia diabetică, o complicație a diabetului în sine. Fără tratament, poate duce chiar și la orbire, în timp.

Afecțiunea este cauzată de un nivel ridicat al zahărului din sânge care afectează vasele de sânge care alimentează partea din spate a ochiului, retina. „Este posibil ca pacientul să nu prezinte niciun simptom evident până când starea este mai avansată. Aceste simptome nu înseamnă neapărat că aveți diabet, dar este important să verificați”, a continuat Kyla Black, pentru sursa anterior menționată.

Cum protejezi de rugină suprafețele din metal. Pași simpli și rapizi pentru un efect de durată... Breaking News. Frații Andrew și Tristan Tate, trimiși în judecată din nou. De ce sunt acuzați de procurori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x