Antena Căutare

S-au scumpit pârtiile autohtone. Pentru a se bucura de noul sezon, românii trebuie să scoată din buzunar mai mult decât în Austria

Sezonul de schi abia a început, însă prețurile i-au lăsat mască pe mulți dintre iubitorii sporturilor de iarnă.

colaj doi bărbați, o femeie și doi copii în echipament de schi în zăpadă, o femeie pe placă de snowboard și un bărbat pe skiuri
Iubitorii de sporturi de iarnă trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar în acest sezon | Shutterstock

Tot mai multe pârtii din România au început să-și deschidă porțile pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Oamenii dornici de aventură s-au grăbit să înceapă sezonul, însă au fost uimiți de creșterea prețurilor față de anii anteriori.

Tarifele sunt, în unele zone, mai mari decât în Austria. Potrivit unei surse, prețurile pe pârtiile autohtone depășesc cu mult tarifele din Bulgaria, dar chiar și Austria.

Citește și: Când se deschid pârtiile. Data la care pasionații de schi pot merge la munte

Cu cât s-au scumpit pârtiile autohtone

În România s-au pus în funcțiune pârtiile de la Predeal, Sinaia, Poiana Brașov, Rânca, Voineasa și Straja. Cele mai mari tarife sunt pe pârtia din Predeal.

Conform sursei menționate anterior, un skipass pentru o zi costă 265 lei pentru adulți și 125 lei pentru copii. Astfel că un weekend cu întreaga familie la schi, pe pârtia din Predeal, depășește 1.500 de lei.

Citește și: O nouă pârtie de schi în România. Unde se pot bucura românii de sporturile de iarnă

Nu cu mult mai prejos sunt prețurile pe pârtia din Sinaia. Acolo tarifele variază între 210 și 230 de lei pentru adulți, în timp ce pentru copii sunt între 135 și 150 de lei. Astfel că un weekend pentru întreaga familie ajunge undeva la aproximativ 1.500 de lei.

Poiana Brașov este una dintre destinațiile cu prețuri mari, însă tarifele pentru skipass în acest sezon sunt unele rezonabile. Iubitorii de sporturi de iarnă se pot bucura de niște prețuri aproximativ la fel cu cele din anii precedenți.

Un adult plătește 200 de lei, în timp ce un copil doar 120 de lei. Un weekend întreg pentru familie la schi poate ajunge până la 1.300 de lei.

Citește și: Fiul Simonei Gherghe are probleme de sănătate. Prin ce trece prezentatoarea, după ce s-a întors din vacanța la schi

La Rânca sunt cele mai accesibile prețuri din România. Pentru un skipass, un adult scoate din buzunar 120-130 de lei, iar un copil 60 de lei. Pentru un weekend acolo, o familie de patru persoane plătește aproximativ 800 de lei.

Pe Transalpina Voineasa, un skipasss pentru adulți este 170 de lei, iar pentru un copil 105 lei. Un weekend pentru întreaga familie ajunge să coste aproximativ 1.100 de lei.

La Straja, pentru un skipass un adult trebuie să plătească 160 de lei pe zi.

Tarifele din acest an de pe pârtiile autohtone se pot compara cu cele din Bulgaria, dar și cu cele din Austria.

Citește și: Simona Gherghe, accident la schi. Ce diagnostic a primit prezentatoarea Mireasa, în vacanță. Anunțul care i-a îngrijorat pe fani

În Bulgaria se poate schia la Bansko, unde un skipass pentru o zi costă aproximativ 228 de lei pentru adulți, iar pentru copii 114 lei.

În timp ce în Austria, la Kit Buelle, tarifele variază în funcție de sezon. În extrasezon, un skipass pentru adulți costă aproximativ 300 lei, în timp ce pentru copii 150 lei. În timp ce, în plin sezon, prețurile urcă la circa 358 lei pentru adulți și 180 lei pentru copii.

De ziua României, trei sportivi cu dizabilități au cucerit vârful Kilimanjaro. Cum au reușit să ajungă pe ”acoperișul lu... Ce cadouri nu e bine să faci de Sfântul Nicolae 2023. Atrag ghinionul și necazul în casă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x