Antena Căutare

O nouă pârtie de schi în România. Unde se pot bucura românii de sporturile de iarnă

În câteva săptămâni începe noul sezon al sporturilor de iarnă. Românii se bucură de câteva pârtii chiar la ei în țară, iar din acest an mai pot adăuga una pe listă.

copil cu echipament turcuoaz și roz dându-se pe schiuri și femeie cu echipament verde și alb cu schiuri și femeie cu părul lung și echipament roșu și albastru pe schiuri
Românii se vor bucura de o nouă pârtie de schi pentru sezonul de iarnă 2023-2024 | Shutterstock

A fost amenajată o nouă pârtie de schi în România. Este posibil ca aceasta să fie dată în folosință încă de la începutul sezonului rece.

În România sunt câteva pârtii care funcționează chiar dacă nu ninge, însă temperatura optimă trebuie să fie sub 0 grade Celsius. Acestea sunt acoperite cu un strat gros prin intermediul tunurilor de zăpadă. Numai în Poiana Brașov sunt 22 de kilometri de pârtii schiabile, în total șapte pârtii de schi.

Dificultatea acestora este reglementată diferit în România față de Austria sau Germania. Înainte de a se aventura pe pârtii, românii trebuie să cunoască simbolurile respective:

- verde: pârtie foarte ușoară

- albastru: pârtie cu dificultate ușoară

- roșu: pârtie cu dificultate medie

- negru: pârtie cu dificultate ridicată

Citește și: Fiul Simonei Gherghe are probleme de sănătate. Prin ce trece prezentatoarea, după ce s-a întors din vacanța la schi

Unde se inaugurează o nouă pârtie de schi

Iubitorii de sporturi de iarnă se pot bucura de o nouă pârtie amenajată în comuna Mărișel, județul Cluj. Potrivit unei surse, administratorii sunt încrezători că o vor putea pune în funcțiune până la începerea sezonului de schi de anul acesta.

Sursa menționată mai sus îl citează pe Viorel Ghic, primarul comunei respective: „Ținând cont că se apropie sezonul de iarnă, spre bucuria mea vreau să vă anunț că am amenajat la Mărișel, în zona Mănăstirii Crucea Iancului, o pârtie de sanie și schi, unde toți iubitorii sporturilor de iarnă se vor putea bucura de ea.

Citește și: Familia Buda și familia Șaulescu, la distracție pe pârtie! Cum s-au distrat împreună foștii concurenți Mireasa

Această investiție s-a făcut de către Primăria Mărișel și va fi administrată în continuare tot de Primărie. Luni s-a muncit intens la montarea benzii de urcare. Sper să o putem pune în funcțiune până la venirea zăpezii.”

Dată fiind apropierea sezonului de schi 2023-2024, Primăriile care au investit în pârtii de schi sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile acestora pentru noul sezon.

Citește și: Anda Adam și-a etalat decolteul amplu pe pârtie. În ce ipostază sexy a fost surprinsă artista | FOTO

Potrivit primarului Brașovului Allen Coliban, reprezentanții primăriilor au ca termen jumătatea lunii noiembrie pentru verificarea și punerea în funcțiune a instalațiilor de producere a zăpezii artificiale, dar și montarea elementelor de siguranță și realizarea semnalizărilor.

Românii au fost dintotdeauna iubitori ai sporturilor de iarnă. Tot mai mulți își îndeamnă copiii să treacă de la sanie la schiuri și chiar snowboard. Micuții sunt încântați de noul ”joc” și învață foarte rapid să schieze. Cei mai mulți abia au învățat să meargă, dar se pricep de minune să coboare o pantă plină de zăpadă, care pe unii adulți i-ar băga în sperieți.

Citește și: Iarna anului 2023 se apropie! Cum va fi vremea în următoarele luni în România și când va ninge în Capitală

Deseori părinții sunt cei care stau cu frica în sân ână își văd copilul nevătămat și fără clăpari în picioare. Noua pârtie amenajată de Primăria Mărișel este destinată atât schiorilor, cât și celor care doresc să-și aducă aminte de copilărie și să se dea cu sania.

O nouă stație de metrou pentru călătorii din București! Care este aceasta și când se va da în folosință... Ce eveniment sărbătoresc românii pe data de 25 octombrie. Toți patrioții sunt cu gândul la armata română...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x