Antena Căutare

Scoala: Clasa pregatitoare, atacata in instanta de parinti

Zeci de parinti cer in instanta suspendarea si de anularea ordinului Ministrului Educatiei in ceea ce priveste inscrierea copiilor in Clasa pregatitoare si in Clasa I. Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru 29 februarie judecarea acestor cereri.

Avocatul parintilor a precizat ca Ministerul Educatiei trebuia sa consulte societatea civila inainte de a da un asemenea ordin, ce prevede o metodologie greoaie si reduce dreptul parintilor de a alege scoala copilului.

"Din punctul de vedere al Ministerului si al Guvernului a existat o problema cu procedura, in sensul ca nu ar fi fost indeplinita procedura de citare. Reprezentantul Ministerului Educatiei nu a fost pregatit pentru astazi (24 februarie - n.red.), in ciuda faptului ca joi au fost pregatiti cu declaratii oferite media in acest subiect. Acest ordin prevede o metodologie greoaie si reduce practic dreptul parintilor de a alege scoala copilului. Sunt 80 de parinti care au atacat ordinul pana in acest moment", a declarat avocatul.

Foto: Intactimages

Perchezitii in locuintele mai multor suspecti implicati in traficul de masini. Cinci persoane au fost retinute... Vrancea: 17 masini implicate intr-un accident in lant pe E85...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x