Antena Căutare

Un băiat, de 14 ani, a trecut înot râul Prut, pentru a ajunge la părinții lui stabiliți în Italia. Poliția de frontieră l-a găsit

Minorul de 14 ani și-a dorit să ajungă la părinții săi, care munceau în Italia. Băiatul a făcut un gest riscant și a trecut înot râul Prut.

raul prut Galerie
Un băiat, de 14 ani, a trecut înot râul Prut, pentru a ajunge la părinții lui stabiliți în Italia. Poliția de frontieră l-a găsit | Profimedia

Băiatul de 14 ani era crescut de bunici, însă dorul de cei care i-au dat viață l-a determinat să facă un gest necugetat. Fără să mai stea pe gânduri, s-a dus singur să înoate în râul Prut, în speranța că-și va găsi părinții stabiliți în Italia.

Citește și: Furată de bonă când avea doi ani, s-a reîntâlnit cu părinții la 53 de ani. Momentul emoționant al revederii te va face să plângi

Un băiat, de 14 ani, a trecut înot râul Prut, pentru a ajunge la părinții lui stabiliți în Italia. Poliția de frontieră l-a găsit

De dorul părinților, care lucrează în Italia, un copil de 14 ani din Republica Moldova, rămas cu bunicii, a trecut înot Prutul pentru a ajunge la familia sa. Polițiștii de frontieră vasluieni l-au găsit dezorientat prin Drânceni și l-au predat celor de la Protecția Copilului, notează Ziare.com.

Miercuri, pe 14 iunie, în jurul orei 14:30, patrula mixtă, formată din polițist de frontieră român și polițist de frontieră din Republica Moldova, care supravegherea frontiera pe teritoriul Republicii Moldova, a informat că a observat, pe direcţia localităţii frontieră Drânceni, o persoană care se îndreaptă de la malul râului Prut spre interior.

În cel mai scurt timp, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși s-au deplasat la fața locului, pentru verificări. În apropierea localității, ei au găsit un tânăr dezorientat, fără documente de identitate asupra sa, iar în bagajul sumar pe care îl avea erau haine ude și un telefon mobil.

Tânărul locuia în Republica Moldova, unde a fost lăsat în grija bunicilor, menționează Rotalianul.com.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au venit în sprijinul unui minor, în vârstă de 14 ani, care a traversat râul Prut înot, cu intenţia de a ajunge în Italia, la rude”, se afirmă în comunicatul oficial al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași.

Potrivit ITPF Iași, în ziua de miercuri, 14 iunie, în jurul orei 14:30, o patrulă mixtă formată din polițiști de frontieră din România și Republica Moldova a observat o persoană ce se îndrepta de la malul râului Prut spre interiorul României.

Citește și: Evaluarea Națională 2023. Prima probă, la Limba și literatura română, are loc luni, 19 iunie. Ce reguli trebuie respectate

La sosirea la fața locului, polițiștii au descoperit un tânăr dezorientat, fără documente de identitate, având asupra lui doar hainele ude și un telefon mobil.

„Polițiștii de frontieră au stabilit că tânărul este un minor în vârstă de 14 ani, cu cetățenie română și italiană, și că fusese lăsat în grija bunicilor, în Republica Moldova, întreaga lui familie fiind în Italia, la muncă.

Acesta a declarat că a traversat râul Prut înot, din Republica Moldova, în România, cu intenția de a ajunge la rude, în Italia”, a mai spus sursa citată.

Ancheta este în curs de desfășurare, minorul fiind, deocamdată, în grija Direcției Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

În urma verificărilor efectuate și din declarațiile copilului, polițiștii de frontieră au stabilit că are 14 ani, cu cetățenie română și italiană, şi că fusese lăsat în grija bunicilor, în Republica Moldova, întreaga sa familie fiind în Italia, la muncă. El a declarat că a traversat râul Prut înot, din Republica Moldova, în România, cu intenţia de a ajunge la părinți, în Italia.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, minorul fiind preluat de lucrători din cadrul Direcției Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră Iași.

Furată de bonă când avea doi ani, s-a reîntâlnit cu părinții la 53 de ani. Momentul emoționant al revederii te va face s... Sărbătoare 17 iunie 2023. Ce sfinți sunt prăznuiți, conform calendarului ortodox. Este dezlegare la pește...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x