Antena Căutare

VIDEO | Ce a urmat după ce o casă a luat foc în timp ce mai mulți jandarmi depuneau jurământul: „Nu a fost nevoie de un ordin”

Sute de tineri jandarmi au dat dovadă de eroism după ce un incendiu a izbucnit, chiar în timp depuneau jurământul miliar. Aceștia nu au stat pe gânduri și au reacționat imediat pentru a evita o tragedie. Momentul a fost filmat, iar internauți i-au copleșit cu laude.

colaj foto jandarmi care sting un incendiu
Sute de tineri jandarmi au dat dovadă de eroism după ce un incendiu a izbucnit, chiar în timp depuneau jurământul miliar. Cum au reacționat | Facebook

Un moment emoționant a avut loc în această după-amiază la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" din Drăgășani, județul Vâlcea. Cei 330 de elevi ai instituției depuneau jurământul militar atunci când la o casă din vecinătate a izbucnit un incediu. Tinerii nu au stat deloc pe gânduri și au acționat imediat, ceea ce a dus la evitarea unei tragedii de proporții.

Cum au reacționat tinerii jandarmi când au văzut incendiul. Nu au stat pe gânduri și au știut exact ce este de făcut

Elevii Școlii de Jandarmi au dat primul lor „examen contracronometru”. Tinerii care s-au pregătit timp de trei ani pentru a salva vieți, au avut parte de prima lor misiune importantă, chiar în ziua în care depuneau jurământul militar.

Emoționați, aceștia se aflau pe platoul unității, însă nu se așteptau la ce a urmat. Chiar în momentul în care se pregăteau de începerea festivității, a izbucnit un incendiu de proporții la o casă din vecinătate.

Citește și: Polițist din Ploiești, surprins când întrerupe examenul auto și ajută o bunicuță să treacă strada. Un sofer a filmat totul

Tinerii jandarmi nu au stat deloc pe gânduri și au reacționat ca la carte, exact așa cum au învățat în anii de studiu. Ei s-au organizat imediat și în doar câteva minute, au devenit din elevi salvatori.

Potrivit informațiilor publicate pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Afecerilor Interne, o anexă a luat foc și doar reacția promtă a jandarmilor a făcut ca flăcările să nu se extindă la casa de lângă. Mai multe decât atât, proprietarii se aflau în locuință, fără să-și fi dat seama că sunt într-un mare pericol.

Astfel, tinerii militari s-au îndreptat imediat către locul în care se afla dispozitivul de stingere, l-au montat și au sărit gardul ceea ce a dus la evitarea unei tragedii.

„Erau pe platoul unității și se pregăteau pentru depunerea Jurământului militar și au observat că la o casă din vecinătate a izbucnit un incendiu.

Nu a fost nevoie de niciun ordin.

Unul a sunat imediat la 112, iar ceilalți au fugit către locul unde erau furtunurile de stins incendiu.

În câteva secunde, toți cei 330 de elevii ai Școlii de Jandarmi - Drăgășani, au format dispozitivul de stingere. Toti, fără nicio excepție!

Viteza lor de reacție a făcut posibilă evitarea unei tragedii, prin împiedicarea extinderii incendiului de la anexa care luase foc la întreaga locuință în care se aflau proprietarii. Oamenii nici nu bănuiau ce se întâmplă.

Chiar dacă se pregătesc să devină jandarmi, pentru un scurt timp au devenit pompieri.

Au devenit SALVATORI!

Felicitări tuturor pentru modul exemplar de reacție și acțiune!”, se arată în postarea de pe MAI.

Textul este însoțit și de imaginile care stau martore a gestului tinerilor jandarmi. În videoclipurile publicate se poate observa cum aceștia sunt așezați în formație și țin furtunul pentru a reuși să stingă flăcările.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Ce a făcut un polițist din Eforie pentru o fetiță care nu se putea opri din plâns. Gestul lui a emoționat toată țara

În doar câteva ore, postarea a strâns peste 3 mii de reacții și sute de comentarii de apreciere la adres acestora. „Felicitări pentru implicarea voastră!” / „Felicitări și succes în carieră” / „Sincere felicitări! Cu așa OAMENI FRUMOȘI avem credința că nu-i totul pierdut!” sunt doar o parte din cuvintele de laudă adresate de internauți.

Alertă alimentară! Un suc natural din fructe, consumat și de copii, depistat cu o toxină periculoasă. Ce produse sunt vi... Rezultate Loto azi, 10 martie 2024. Numerele câștigătoare la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus. Trager...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x