Antena Căutare

FIFA si UEFA se opun politicii de localizare a jucatorilor pentru controalele antidoping

Federatia Internationala de Fotbal si UEFA au anuntat marti, printr-un comunicat de presa, ca nu sunt de acord cu prevederile Agentiei Mondiale Antidoping (WADA) privind localizarea jucatorilor alesi pentru controale antidoping inopinate, informeaza AFP.

"FIFA si UEFA vor sa sublinieze diferentele fundamentale intre atleti, care se antreneaza individual, si cei care fac sporturi de echipa, prezenti la stadion sase zile din sapte, care sunt mai usor de localizat. Astfel, ne opunem localizarii individuale si vrem sa fie inlocuita cu un regulament privind localizarea colectiva"
, se arata intr-un comunicat comun al celor doua foruri.

Forurile fotbalistice sunt de acord cu localizarea jucatorilor care sunt deja suspendati sau a celor indisponibili pentru o perioada mai lunga din cauza accidentarilor, deoarece ei nu trebuie sa participe in fiecare zi la pregatirea normala a echipei, dar nu vor controlarea jucatorilor cand acestia se afla, de exemplu, in vacanta, deoarece ar incalca dreptul lor la viata privata.

Potrivit comunicatului, in fiecare an sunt organizate in fotbal aproape 30.000 de controale antidoping, iar FIFA si UEFA au cerut Agentiei Mondiale Antidoping sa-si schimbe pozitia fata de regula legata de localizarea sportivilor.

Din 1 ianuarie 2009, un mic grup de sportivi de nivel inalt, alesi de federatie sau de agentiile antidoping din tarile lor, trebuie sa ofere, printr-un sistem securizat, agenda lor pentru urmatoarele trei luni si sa furnizeze in fiecare zi o ora si locul unde pot fi gasiti.

sursa:newsin.ro
Secretul oltenilor... Ciprian Tanasa a semnat Metalurg Donetsk...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x