Antena Căutare

Paralimpicii romani, in frunte cu campionul Eduard Novak, au revenit acasa

Sportivii romani care au participat la Jocurile Paralimpice de la Londra s-au intors in tara. Participarea la aceasta competitie a fost cea mai mare realizare din viata, au spus sportivii la sosirea pe Aeroportul Otopeni. Cel mai aplaudat a fost Eduard Novak, ciclistul care a obtinut doua medalii la Londra.

Cu zambetul pe buze, Eduard Novak s-a intors triumfator acasa. Este primul campion paralimpic din istoria Romaniei si a stat in fruntea delegatiei la sosirea pe aeroportul Otopeni. Pe langa medalia de aur de la proba de urmarire 4 kilometri, el a castigat si medalia de argint la proba de contratimp. Ciclistul a asteptat 10 ani a asteptat aceasta clipa.

“Au fost cele mai frumoase jocuri paralimpice de pana acum. Eu am castigat chiar la favorita la 4 km urmarire am fost foarte aplaudat, respectat parca as fi fost eu britanicul lor”, a declarat Novak. Sportivului i-au lipsit numai sapte secunde pentru a obtine al doilea titlu olimpic. A trecut si prin momente critice, iar o intamplare care s-ar fi putut incheia prost i-a dat curaj lui Novak: „La Manchester era sa ma calce o masina si a fost foarte aproape si am zis ca daca nici masina aceasta nu m-a calcat atunci o sa inving”.

Chiar daca ceilalti concurenti nu au obtinut medalii, participarea la Jocurile Paralimpice a fost o experienta de neuitat. Sportivii nostrii au acum o noua tinta. Sa inceapa pregatrile pentru urmatoarea olimpiada- cea de la Rio.

Gica Hagi: "Am avut ghinionul sa ma nasc roman"... Cursele de coasta revin pe urcarea spre Paltinis dupa aproape 30 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x