Antena Căutare

Simona Halep se retrage de la Roland Garros. Declarația sportivei: "Cu inima grea anunţ retragerea"

Simona Halep nu va participa la turneul de la Roland Garros, care se desfășoară în perioada 30 mai - 13 iunie 2021. Accidentarea suferită la turneul de la Roma o ține pe loc.

Simona Halep Galerie
Simona Halep | Getty

Simona Halep a confirmat, vineri, că nu va participa la Roland Garros, turneu de grand slam pe care l-a câştigat în 2018, din cauza accidentării suferite la Roma. Locul ei pe tabloul principal va fi luat de jucătoarea italiană Jasmine Paolini, locul 91 WTA.

Halep a câştigat French Open în 2018 şi a mai disputat două finale, în 2014 şi 2017.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Cu inima grea anunţ retragerea mea de la Roland Garros, anul acesta. Din păcate, leziunea la muşchiul meu stâng are nevoie de mai mult timp pentru a se recupera, iar perioada este prea scurtă. Retragerea dintr-un Grand Slam este împotriva tuturor instinctelor şi aspiraţiilor mele de sportiv, dar este singura decizie corectă de luat. Gândul de a nu fi la Paris mă umple de tristeţe, dar îmi voi concentra energia pe recuperare, rămânând pozitivă şi întorcându-mă pe teren imediat ce va fi sigur să o fac. Roland Garros 2022, vin pentur tine! A bientot (n.r. - pe curând, în franceză", a scris ea pe reţelele de socializare.

La revenirea în România, după ce a suferit o ruptură musculară la gamba stângă, la 12 mai, în meciul din primul tur al turneului de la Roma, disputat cu germana Angelique Kerber, Halep a declarat că şasele de ajuca la French Open sunt foarte mici şi că obiectivul ei este să fie aptă pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, care vor avea loc din 23 iulie.

Citește și: Simona Halep s-a retras de la Turneul de la Dubai 2021. Care este motivul din spatele deciziei sale

Este totuşi probabil ca Simona Halep să se refacă înaintea turneului de la Wimbledon (28 iunie-11 iulie), competiţie pe care a câştigat-o în 2019.

Simona Halep, accident la Roma. Cât de grav este

După ce Simona Halep a suferit o accidentare la nivelul gambei strângi, în cadrul turneului WTA 1000 de la Roma, aceasta a făcut imediat investigații pentru a afla în ce stadiu se află. Sportiva a fost obligată să abandoneze cu un scor în favoarea sa de 6-1, 3-3.

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a abandonat meciul disputat cu jucătoarea de origine germană Angelique Kerber, locul 26 WTA, din turul al doilea al turneului WTA 1000 de la Roma, la scorul de 6-1, 3-3 pentru româncă. Simona Halep este deţinătoarea trofeului la Roma şi fusese direct acceptată în această fază a competiţiei.

Citește și: Mesajul lui Angelique Kerber, după accidentarea Simonei Halep în turneul de la Roma: „Sper să se refacă repede”

"După un RMN aici la Roma pot confirma că am o mică ruptură la gamba stângă. Voi zbura acasă astăzi şi voi începe recuperarea în piscină şi sală de gimnastică luni. Rămân pozitivă şi voi face tot ce pot pentru a-mi grăbi revenirea. Mulţumesc din nou şi ne vedem curând", a scris Halep pe reţelele de socializare.

La 6-1, 3-3, în momentul în care Kerber avea 30-0, pe serviciul ei, Halep a acuzat o accidentare la gamba stângă după ce a returnat o minge şi a cerut imediat intervenţia fizioterapeutului. Cu dureri mari şi cu lacrimi în ochi, sportiva din Constanţa a ajuns cu greu la bancă şi a luat decizia de a se retrage.

Simona Halep a părăsit terenul şchiopătând, ajutată de două persoane.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x