Antena Căutare

Alertă meteo! Cod galben de ploi. Ce zone sunt vizate și până când este valabilă atenționarea meteorologilor

Meteorologii au emis o atneționare meteorologică pentru mai multe județe din țară. Codul galben este valabil în intervalul 13-14 decembrie 2023.

Umbrelă, vânt, om, ploaie
Meteorologii au emis o atenționare cod galben de ploi pentru mai multe județe din țară | Shutterstock

ANM a emis o atenționre cod galben pentru mai multe județe din vestul și nordul țării. Intervalul de valabilitate este: 13 decembrie, ora 02:00 – 14 decembrie, ora 10:00. Fenomene vizate sunt: ploi moderate cantitativ. Zonele afectate sunt: Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali.

Citește și: Prognoza meteo 12 decembrie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

În ce zone intră în vigoare o atenționare cod galben de ploi

„În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, precum și în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25...40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. La munte ploile vor determina topirea stratului de zăpadă, iar la altitudini de peste 1500 m, în nordul Carpaților Orientali, trecător vor fi precipitații mixte”, au anunțat meteorologii, potrivit meteoromania.ro.

Caraș-Severin, Timișoara, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Hunedoara, Bistrița-Năsăud, Suceava și Mureș intră sub cod galben de ploi.

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

Administrația Națională de Meteorologie a furnizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, cuprinse între 11 decembrie 2023 și 8 ianuarie 2024. Conform experților de la ANM, în ziua de Crăciun, temperaturile se vor situa în apropierea mediei sezoniere, însă se vor înregistra precipitații.

De asemenea, în prima săptămână a anului viitor, se anticipează că vom avea o perioadă mai călduroasă în cea mai mare parte a țării, mai exact temperatuile vor fi ridicate în ianuarie 2024.

Cum va fi vremea de Crăciun. Prognoza meteo 18 - 25 decembrie 2023

Temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile, cu posibilitatea unui ușor deficit în regiunile vestice și nord-vestice.

Citește și: Ninsorile au acaparat România. Ce amenzi riscă șoferii care nu au cauciucri de iarnă pe acestă vreme

Cum va fi vremea de Revelion. Vremea 25 decembrie 2023 - 1 ianuarie 2024

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării.

Cum va fi vremea în prima săptămână din 2024. Prognoza meteo 1 - 8 ianuarie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice.

Citește și: Ce înseamnă dacă ai aceste semne pe cauciucurile de iarnă M+S, M.S. sau M&S. La ce ar trebui să fii atent

Vezi cum va fi vremea de mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Prognoza meteo 13 decembrie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Alertă meteo! Cod galben de ploi în mai multe zone din țară. Care sunt orașele orașele cele mai afectate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x