Antena Căutare

Ninsoare de poveste pe Transalpina. Primii fulgi din an au creat un covor alb care a furat ochii turiștilor | VIDEO

Au apărut primii fulgi de zăpadă pe Transalpina. Imaginile care au ăncântat privirile turiștilor | VIDEO. Pe partea carosabilă a fost o depunere de zăpadă semnificativă și au intervenit utilajele de deszăpezire.

colaj foto cu ninsoarea de la munte
Ninsoare de poveste pe Transalpina. | Captură Video

Prima ninsoare dîn sezon pe Transalpina a avut loc în timpul nopții trecute, conform anunțului făcut de reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova. Echipele de deszăpezire au intervenit cu două utilaje specializate.

În zonele montane, noaptea trecută a adus prima ninsoare a sezonului și un strat de zăpadă s-a acumulat. La Bâlea Lac, în dimineața de luni, stratul de zăpadă măsura aproximativ 20 de centimetri. Dar și în Madaras, județul Harghita, precum și în Argeș. Pe DN 7C Transfăgărășan, în zona localității Arefu, a căzut prima zăpadă din acest sezon.

Citește și: Prognoza meteo 16 octombrie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Prima zăpadă din acest sezon pe Transalpina a adus un peisaj spectaculos pentru turiști. Au intervenit două utilaje de deszăpezire | VIDEO

Reprezentanții DRDP Craiova au comunicat că s-a distribuit material antiderapant pentru a face față condițiilor dificile.

“Noaptea trecută, pe Transalpina s-au înregistrat primele ninsori. Nu au fost nişte ninsori abundente, dar totuşi pe partea carosabilă a fost o depunere de zăpadă. La prima oră, în această dimineaţă, undeva la ora 5, utilajele au plecat în revizie, două utilaje cu lamă şi material antiderapant au plecat în revizie şi au acţionat pentru a ne asigura că participanţi la trafic care vor încă să mai tranziteze acest sector de drum montan o vor face în condiţii de maximă siguranţă”, au afirmat reprezentanţii DRDP Craiova, potrivit News.ro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Cum va arăta vremea până la sfârșitul lunii octombrie și inceputul lunii noiembrie 2023. Meteorologii anunță temperaturi scăzute

Aceştia fac apel la conducătorii auto să nu circule cu autovehicule neechipate corespunzător: “Facem un apel la conducătorii auto să nu circule cu autovehicule neechipate corespunzător cu anvelope de iarnă dacă pe partea carosabilă este zăpadă sau gheţuş şi îi asigurăm pe aceştia de faptul că noi vom fi permanent pe teren cu utilaje specializate, pentru a ne asigura că ei vor fi în siguranţă maximă atunci când tranzitează acest sector de drum montan”, a mai precizat sursa citată.

Meteorologii de la ANM au anunțat că începutul săptămânii va fi marcat de temperaturi scăzute în regiunile centrale, sudice și estice ale țării, ceea ce va duce la o răcire a vremii în comparație cu condițiile normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor situa în general între 10 și 19 grade Celsius, în timp ce cele minime vor coborî în intervalul de -6 până la -5 grade Celsius în depresiunile Carpaților Orientali și între 8 și 9 grade Celsius pe litoral.

Posibile înnorări și ploi ușoare vor fi înregistrate doar în prima parte a zilei, afectând zonele sud-estice și cu izolări în nord, centrul și estul teritoriului.

Citește și: De ce scârțâie zăpada atunci când ai călcat pe ea. Ce anume produce acest zgomot

Prognoza meteo 16 octombrie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Meteorologii anunță vreme severă și ninsori în octombrie. În ce perioadă sunt așteptate fenomene meteorologice specifice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x