Chiftele din cartofi roșii cu salată de sfeclă și hrean. O alternativă foarte gustoasă și sănătoasă a clasicelor chiftele din carne!
Perfecte, mai ales pentru perioadele de post, aceste chiftele din cartofi roșii cu salată de sfeclă și hrean, recomandate de Jamie Oliver!
Publicat: Miercuri, 21 Martie 2018, 10:37 | Actualizat: Luni, 05 Aprilie 2021, 16:24Perfecte, mai ales pentru perioadele de post, aceste chiftele din cartofi roșii cu salată de sfeclă și hrean, recomandate de Jamie Oliver!
Ingrediente pentru chiftele din cartofi roșii cu salată de sfeclă și hrean
- 2 cartofi roșii, mari
- 1/2 ceapa rosie
- 1 cățel de usturoi
- 1 și 1/2 linguriță semințe de chimen
- 3 linguri de ulei vegetal
- 2 buc. de sfeclă, medii
- 2 linguri cu pastă de hrean
- sare
- piper
Mod de preparare chiftele din cartofi roșii cu salată de sfeclă și hrean
Curățați cartofii și dați-i pe răzătoare, apoi stoarceți-i să se elimine excesul de lichid.
Curățați și tocați fin ceapa, curățați și zdrobiți usturoiul, apoi prăjiți ușor chimenul într-o tigaie uscată.
Se curăță și dă pe răzătoare sfecla roșie.
Amestecați cartofii, ceapa și usturoiul într-un vas mare, adăugați chiminul și asezonați totul cu sare. Utilizați mâinile pentru a forma 4 chiftele.
Se încălzește uleiul într-o tigaie și se prăjesc chiftelele la foc mediu spre mic, timp de aproximativ 10 minute pe fiecare parte, întorcându-le cu atenție și adăugând mai mult ulei, dacă este necesar.
Amestecați sfecla roșie și pasta de hrean într-un castron și serviți salata cu chiftelele de cartofi roșii.
Dacă totuși optați pentru clasicele chiftele dein carne, vă recomandăm această delicioasă rețetă de Chiftele în sos de roșii cu legume și tăiței de casă, pentru o masă savuroasă!