Cod cu spanac și sos de roșii cu mazăre
Pentru iubitorii preparatelor pe bază de pește o combinație perfectă de ingrediente într-o rețetă de senzație: ”Cod cu spanac și sos de roșii cu mazăre”.
Publicat: Luni, 14 Mai 2018, 21:35 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:07- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru iubitorii preparatelor pe bază de pește, o combinație perfectă de ingrediente într-o rețetă de senzație: ”Cod cu spanac și sos de roșii cu mazăre”.
Ingrediente pentru cod cu spanac și sos de roșii cu mazăre
- 600 g file de cod
- 1 kg roșii coapte
- 2 kg baby spanac
- 400 g mazăre
- 250 ml ulei de măsline
- Sare
- Zahăr
- Piper
- Usturoi
- Rozmarin
- Cimbru
- Busuioc verde
- Microplante și flori decorative
Mod de preparare cod cu spanac și sos de roșii cu mazăre
Codul se prepară la cuptor, într-o tavă cu ulei, condimentat cu sare, piper, usturoi, cimbru și rozmarin și acoperit cu folie de aluminiu.
Roșiile se opăresc, se curăță de piele, se toacă și se transformă în sos, prin fierbere cu puțin ulei și usturoi, sare, piper și busuioc verde, toate după gust.
Se trage spanacul la tigaie cu 1-2 căței de usturoi mărunțiți,sare și piper, iar mazărea se fierbe în apă cu sare.
Când toate preparatele sunt gata, se așază pe farfurii și se decorează cu elementele de decor.