În ultimii ani, în supermarketurile din România au început să apară tot mai des fructele de cactus. Acestea sunt adesea consumate crude, după ce sunt decojite cu grijă pentru a îndepărta acele fine de pe coajă. Miezul poate fi consumat direct sau adăugat în salate, smoothie-uri sau deserturi.
De asemenea, pot fi folosite pentru a prepara sucuri, gemuri sau băuturi alcoolice, cum ar fi tequila sau licoruri aromate.
Noi am decis să îți arătăm cum poți pregăti o delicioasă rețetă de mușchi de porc cu sos de fructe de cactus, un deliciu de care te vei îndrăgosti.
Rețetă de mușchi de porc cu sos de fructe de cactus - Ingrediente
- 600 de grame de mușchi de porc (tăiat în 4 bucăți egale)
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de ulei
- Sare și piper după gust
- 2-3 fructe de cactus
- Un sfert de ardei iute roșu
- 2 linguri de zahăr
- 1 lingură de oțet de mere
- 1 frunză de dafin proaspătă
- 80 ml apă
Rețetă de mușchi de porc cu sos de fructe de cactus - Mod de preparare
Scoate mușchiul de porc din frigider pentru ca acesta să se gătească mai uniform. Pune untul și uleiul într-o tigaie și lasă-le să se încingă. Presară sare și piper pe mușchiul de porc și prăjește-l până devine frumos rumenit pe fiecare parte, gătind totul la foc mare.
Când ai obținut o culoare frumoasă poți reduce la foc mic și lasă carnea să se coacă timp de 12-15 minute (va lăsa propria zeamă sau poți pune tu puțină).Apoi, scoate carnea din tigaie și acoperă totul cu folie de aluminiu.
Între timp pregătește sosul de fructe de cactus: decojește fructele de cactus (poți folosi un curățitor pentru legume), însă ai grijă să nu te înțepi. Taie fructele de cactus în bucăți mici, pune-le într-o tigaie împreună cu frunza de dafin, piperul, zahărul, oțetul de mere și adaugă puțină sarea și cei 80 de ml de apă. Lasă amestecul să fiarbă până când rămâne aproximativ o treime din lichid.
Servește mușchiul de porc cu sosul de fructe de cactus, pe care tocmai l-ai pregătit. Poți adăuga pe farfurie și puțin piure de cartofi, pregătit cu lapte și unt cu generozitate. De asemenea, poți opta pentru o garnitură de cartofi copți.
„Roata rețetelor” este o serie de articole susținută de Vlad Casino. Dacă și ție îți place să folosești ingrediente inedite în bucătărie, intră AICI și propune-ne o rețetă cu ingredientul ales de roată.
Roata rețetelor. Supa cremă de morcovi cu portocale și anason. Ce truc folosește Chef Orlando Zaharia pentru un plus de ...