Antena Căutare

Roata rețetelor. Rețetă de mușchi de porc cu sos de fructe de cactus, un deliciu de care te vei îndrăgosti

Fructele de cactus pot fi servite ca atare sau le poți transforma într-un delicios sos pentru o rețetă de mușchi de porc aromat. Iată cum poți pregăti totul.

Galerie
Descoperă cum poți folosi fructele de cactus pentru a face un sos pentru mușchiul de porc | sursa foto: Profimedia

În ultimii ani, în supermarketurile din România au început să apară tot mai des fructele de cactus. Acestea sunt adesea consumate crude, după ce sunt decojite cu grijă pentru a îndepărta acele fine de pe coajă. Miezul poate fi consumat direct sau adăugat în salate, smoothie-uri sau deserturi.

De asemenea, pot fi folosite pentru a prepara sucuri, gemuri sau băuturi alcoolice, cum ar fi tequila sau licoruri aromate.

Noi am decis să îți arătăm cum poți pregăti o delicioasă rețetă de mușchi de porc cu sos de fructe de cactus, un deliciu de care te vei îndrăgosti.

Rețetă de mușchi de porc cu sos de fructe de cactus - Ingrediente

Articolul continuă după reclamă
  • 600 de grame de mușchi de porc (tăiat în 4 bucăți egale)
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de ulei
  • Sare și piper după gust
  • 2-3 fructe de cactus
  • Un sfert de ardei iute roșu
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 lingură de oțet de mere
  • 1 frunză de dafin proaspătă
  • 80 ml apă

Rețetă de mușchi de porc cu sos de fructe de cactus - Mod de preparare

Scoate mușchiul de porc din frigider pentru ca acesta să se gătească mai uniform. Pune untul și uleiul într-o tigaie și lasă-le să se încingă. Presară sare și piper pe mușchiul de porc și prăjește-l până devine frumos rumenit pe fiecare parte, gătind totul la foc mare.

Citește și: Roata rețetelor. Rețetă delicioasă de dulceață de lavandă, un deliciu cu aromă puternică. Ingrediente și mod de preparare

Când ai obținut o culoare frumoasă poți reduce la foc mic și lasă carnea să se coacă timp de 12-15 minute (va lăsa propria zeamă sau poți pune tu puțină).Apoi, scoate carnea din tigaie și acoperă totul cu folie de aluminiu.

Între timp pregătește sosul de fructe de cactus: decojește fructele de cactus (poți folosi un curățitor pentru legume), însă ai grijă să nu te înțepi. Taie fructele de cactus în bucăți mici, pune-le într-o tigaie împreună cu frunza de dafin, piperul, zahărul, oțetul de mere și adaugă puțină sarea și cei 80 de ml de apă. Lasă amestecul să fiarbă până când rămâne aproximativ o treime din lichid.

Citește și: Roata rețetelor. Rețetă de prăjitura Basbousa cu apă de trandafiri, un deliciu oriental ce se face imediat, cu griș

Servește mușchiul de porc cu sosul de fructe de cactus, pe care tocmai l-ai pregătit. Poți adăuga pe farfurie și puțin piure de cartofi, pregătit cu lapte și unt cu generozitate. De asemenea, poți opta pentru o garnitură de cartofi copți.

„Roata rețetelor” este o serie de articole susținută de Vlad Casino. Dacă și ție îți place să folosești ingrediente inedite în bucătărie, intră AICI și propune-ne o rețetă cu ingredientul ales de roată.

Roata rețetelor. Supa cremă de morcovi cu portocale și anason. Ce truc folosește Chef Orlando Zaharia pentru un plus de ...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

2025 de exceptie Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng Sambata, 14.12.2024, 15:30
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x