Anasonul este cunoscut pentru semințele sale mici, de culoare verde deschis, care au un gust dulce și aromat, cu o notă distinctă de licorice (lemn dulce). Acesta este folosit în mod frecvent atât în gastronomie, totul datorită aromei pe care o conferă diferitelor preparate, fie că este vorba despre prăjituri sau biscuiți, fie că este vorba despre pâine sau supe.
În sezonul trecut al emisiunii Chefi la cuțite, Chef Orlando Zaharia a ales să pregătească, la unul dintre jocurile pentru amuletă, o delicioasă rețetă de supă cremă de morcovi cu portocale și anason. Descoperă în rândurile de mai jos cum poți pregăti acest deliciu, folosind ingrediente simple și ieftine. Anasonul va conferi o aromă surprinzătoare preparatului tău și cu siguranță îți va cuceri imediat papilele gustative.
Rețetă de supă cremă de morcovi cu portocale și anason - Ingrediente
- 500-700 gr morcovi
- 1-2 cepe
- 1-2 căței usturoi
- 500-1000 ml supă de legume (se adaugă în funcție de textura dorită)
- 100-150 ml suc portocale (2-3 portocale)
- 2-3 linguri unt
- 3 bucăți anason stelat
- Sare și piper, după gust
Rețetă de supă cremă de morcovi cu portocale și anason - Mod de preparare
Iată cum începe rețeta de supă cremă de morcovi cu portocale și anason. Preîncălzește cuptorul și curăță morcovii, pe care apoi trebuie să îi speli și să îi pui într-o tavă în care ai pus înainte hârtie de copt, ca să previi prinderea. Stropește legumele cu ulei de măsline din plin, un praf de sare, unul de piper și bagă totul la copt. Pentru un plus de savoare poți pune și o portocală tăiată în jumătăți. De asemenea, Chef Orlando Zaharia preferă să utilizeze morcovi copți, dar rețeta se poate pregăti și cu morcovi fierți.
Așteptăm să se coacă bine morcovii noștri, apoi scoatem tava din cuptor și îi tăiem în bucăți.
Între timp curățăm ceapa, o tocăm mprunt și o călim în unul pe care l-am topit înainte într-o tigaie. Am adăugat și usturoiul pisat bine. Se adaugă anasonul și bucățile de morcov, dar și supa (sau apa) împreună cu zeama de portocale, crude și coapte (dacă ai ales să folosești).
Se lasă la fiert 30-40 de minute și, când totul e gata, din supă se scoate anasonul și se blendează până se obține o textură fină. Se pune sare și piper după gust.
În funcție de preferințe poți servi supa cremă de morcovi cu portocale și anason cu crutoane, un strop de smântână sau simplă.
„Roata rețetelor” este o serie de articole susținută de Vlad Casino. Dacă și ție îți place să folosești ingrediente inedite în bucătărie, intră AICI și propune-ne o rețetă cu ingredientul ales de roată.
Roata rețetelor. Rețetă de prăjitura Basbousa cu apă de trandafiri, un deliciu oriental ce se face imediat, cu griș... Roata rețetelor. Rețetă de mușchi de porc cu sos de fructe de cactus, un deliciu de care te vei îndrăgosti...