Cum facem cea mai bună ciorbă săsească cu hrean. Secretele unui preparat delicios pe care îl vei pregăti cu drag!
a1.ro îţi prezintă reţeta celei mai gustoase ciorbe săseşti cu hrean, una păstrată din generaţie în generaţie în familiile tradiţionale din Mărginimea Sibiului.
Publicat: Joi, 17 August 2017, 13:24 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:27- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
a1.ro îţi prezintă reţeta celei mai gustoase ciorbe săseşti cu hrean, una păstrată din generaţie în generaţie în familiile tradiţionale din Mărginimea Sibiului.
Aveţi nevoie de:
un morcov,
o ceapă,
6 cartofi mijlocii,
2 linguri mari de hrean ras,
2 linguri de oţet, cimbru şi sare.
Mod de preparare:
Se fierbe apa şi apoi se pune morcovul, ras pe răzătoarea mică, şi ceapa tăiată în cubuleţe. Se fierb timp de 15 minute şi apoi se adaugă cartofii tăiaţi în cubuleţe. Se mai fierb 15 minute. Apoi se adaugă sare după gust şi hreanul ras, cimbrul şi oţetul. Ciorba se serveşte cu ardei iute.
Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.
Sursă foto: Ţăranca Urbană