Din categoria celor mai îndrăgite deserturi tradiționale - Papanași cu smântână și dulceață
Orice gospodină ar trebui să testeze la ea in bucătărie, măcar odată, acest desert tradițional - Papanași cu smântână și dulceață, adorat de lumea toată! Rețeta de față este ușoară și cu reușită sigură.
Publicat: Luni, 29 Ianuarie 2018, 12:05 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:11- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente
- 500 g brânză proaspătă, de vaci
- 3 ouă
- 50 g zahăr
- 50 g zahăr vanilat
- 2 lingurițe esență de lămâie sau portocale
- 1 linguriță rasă, bicarbonat de sodiu
- 350 gr făină
- 50 g pesmet
- 1 linguriță sare
- ulei pentru prăjit
- Pentru servit:
- smântână
- dulceață sau topping de fructe
Mod de preparare papanași cu smântână și dulceață
Se amestecă brânza cu ouăle, sarea, zahărul, esența și zahărul vanilat.
Se presară bicarbonatul deasupra, la fel și pesmetul.
Se omogenizează bine compoziția și se încorporează, treptat, făina.
Va rezulta un aluat destul de ferm, care se lasă la odihnit 30 de minute, apoi se pot modela papanașii.
Se prăjesc în baie de ulei încins, până sunt bine rumeniți pe toate părțile, apoi se scot pe prosoape absorbante.
Se servesc calzi, cu smântână și dulceața preferată.