Gianny Bănuță, câștigătorul „Chefi la cuțite”, te învață cum să faci cei mai buni papanași din lume!
Gianny Bănuță, câștigătorul celui de-al treilea sezon „Chefi la cuțite” a împărtășit cu noi o rețetă dragă lui, pe care o recomandă tuturor! Și uite așa am aflat cum se fac cei mai buni papanași din lume!
Publicat: Miercuri, 10 Mai 2017, 16:44 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:36- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Gianny Bănuță, câștigătorul celui de-al treilea sezon „Chefi la cuțite” a împărtășit cu noi o rețetă dragă lui, pe care o recomandă tuturor! Și uite așa am aflat cum se fac cei mai buni papanași din lume!
Ai nevoie de:
- 1 kg brânză de vaci proaspătă (de preferat cea la pachet asemănător cu untul )
- 600 gr de făină "000"
- 5 ouă
- 1 esență vanilie
- 1 esență rom
- coajă rasă de la o portocală
- coajă rasă de la o lămâie
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 200 gr zahăr
Cum se face minunea?
Se amestecă brânza de vaci cu ouăle,esențele, coaja de lămâie,portocala și zahărul până când se formează o pastă de consistența smântânei. Apoi se adaugă bicarbonatul și treptat se adaugă făina până când se încorporează și devine un aluat puțin lipicios la mâini și se lasă la "odihnit" timp de o oră în frigider.
Se formează "bile" de aproximativ 100-120 de gr și se modelează după bunul plac, apoi se prăjesc în ulei încins la temperatură moderată. Se scot pe hârtie absorbantă, se lasă la odihnit timp de 30-60 de secunde și se ornează cu smântână de calitate superioară (32%) și dulceață de vișine.
Opțional puteți pune și nucă caramelizată, așa cum fac eu, și diferite sosuri (precum un sos clasic de vanilie cu bourbon, bucățele de mango marinate în Grand Marnier și mentă proaspătă).
Poftă bună!